Nova školska godina teče po planu

SSŠ "Dr Radivoj Uvalić"

869

Pre mesec i po dana počela je nova školska 2019/2020. godina i posetili smo Srednju stručnu školu „Dr Radivoj Uvalić“, gde nam je direktor ustanove Tomislav Đuretić govorio o planovim ove škole.


– Od 1. septembra krenuli smo u novu školsku godinu, a upis je prošao vrlo dobro, popunili smo sve smerove, jedino je ostalo nekoliko nepopunjenih mesta kod ekonomskih tehničara. U novoj školskoj godini sve teče po planu što se tiče obrazovno – nastavnog programa, a imamo puno vannastavnih aktivnosti, na taj način pokazujemo deci da nismo samo usko strukovno vezani za smerove koji su upisali.

– Pored toga što imamo širok dijapazon smerova, pokušavamo da se uključimo u neke aktivnosti i manifestacije koje nisu usko strukovno vezane za našu školu. Na primer, poslednja aktivnost je bila „Nebeska šetnja“ u saradnji sa astronomima. Posle završne manifestacije na platou, u Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“ su deca održala predavanje na temu svemira. Planiramo, kao i svake godine, da se uključimo u što više strukovnih takmičenja, koja će se održati u proleće 2020. godine, kao što su osnove ekonomije, poslovna ekonomija, računovodstvo, matematika, srpski jezik i besedništvo, takmičenje turističkih tehničara, trgovaca, kuvara, poslastičara, konobara i naravno, u sportu, stoni tenis, košarka, fudbal, rukomet, odbojka.

– Dakle, učestvujemo svugde, gde procenimo da imamo šanse da ostvarimo dobar rezultat i gde imamo zainteresovane učenike. Pripreme na nivou škole su već počele.

– Nedavno su u našoj školi bili ljudi iz Pikado saveza Vojvodine i pokušavamo da uspostavimo saradnju sa njima. Oni su doneli profesionalne aparate, pa su se naša deca okušala u bacanju pikada i osam najboljih iz naše škole bi trebali da učestvuju na prvenstvu Vojvodine. Kao što vidite, pokušavamo da animiramo decu na više načina, da zavole školu i da kroz te vannastavne aktivnosti još dodatno nađu sebe. Drugi „Sajam interesovanja“ je bio 16. oktobra, a vezan je samo za našu školu, a na njemu su đaci završnih razreda prezentovali prvacima sve ono što su oni radili, šta se dešava u školi i da ih zainteresuju za aktivnosti izvan nastave.

– U saradnji sa gimnazijom „20. oktobar“ sa kojom delimo zgradu, uspeli smo da u sve učionice uvedemo internet, ubacimo računare tako da profesori imaju svu tehnologiju za primenu elektronskog dnevnika. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku vezanog za štedljivu rasvetu smo dobili sredstva za ugradnju nove LED rasvete, a zahvaljujemo se i lokalnoj samoupravi koja nas je podržala sa petinom sredstava, a ukupan projekat je iznosio oko 6,5 miliona dinara. Do sada smo uradili oko dve trećine škole, a nadamo se da ćemo dogodine i završiti projekat.

– U nastavničkom kadru imamo promene jer su neki profesori otišli u penziju, matematičari Stevan Panić i Janko Arbet, izvršena je i zamena nastavnika veronauke, umesto Đure Ostojića došla Olivera Duvnjak, u penziju je otišao i Dušan Radivojkov, a menja ga Dragana Grbić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here