„Đeram, čuvari tradicije“

Festival dečijih folklornih ansambala u Mladenovu

572

KUD „Dr.Mladen Stojanović“ je bilo domaćin jednom lepom druženju dečijih grupa. U subotu, 12.10.2019. u 17 časova u Domu kulture održan je Festival dečijih folklornih ansambala pod nazivom „Mladenovo Đeram, čuvari tradicije“.


Učesnici festivala su bili dečiji ansambli: – KUD „Vaso Đurđević“ Bršadin, KUD „Petar Petrović Njegoš “Lovćenac, KUD „Branislav Nušić“ Borovo, KUD „Branko Radičević“ Sirig i KUD „Dr Mladen Stojanović“ Mladenovo.

Roditelji domaćina, dočekali su goste u školi sa jelom i lepim posluženjem. Potom su svi zajedno otišli u mesnu crkvu gde je sveštenik Aleksandar Zeljković deci održao prigodnu besedu dobrodošlice. U 17 časova održan je koncert u Domu kulture sa lepim igrama iz naših krajeva. Ovo je jedno u nizu okupljanja dečijih grupa kulturno umetničkih društava iz više mesta, a koje su imale priliku da se ove godine susreću širom Vojvodine.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Bila je to prilika da se međusobno upoznaju, da vide bliža i dalja mesta, da mali uđu u uloge velikih, da učestvuju u defileima kao gosti ili kao domaćini. Te male ekskurzije, uvek u pratnji jedne grupe roditelja i odraslih članova KUD-a, deci su ove godine učinile prava zadovoljstva.

Tako je bilo i u Mladenovu gde su deca iz pet mesta svojom igrom i pesmom obeležila ovaj lep oktobarski dan. Našim mališanima ovo beše još jedan u niz susreta, koji se pamti kažu iz KUD-a „Dr Mladen Stojanović“.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here