Opštinska kasa: Prihodi veći od rashoda, u toku realizacija većih investicija

Razmatran devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta Opština Bačka Palanka

2
1280
Foto: Printscreen/AgroTV

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka, većnici su razmatrali izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2019. godine.


Rukovodilac odeljenja za finansije i budžet, Maja Pilipović istakla da planiran obim sredstava za 2019. godinu iznosi 2.070.285.265,27 dinara. Ukupno ostvareni prihodi za period januar-septembar tekuće godine iznose 1.147.587.796,73 dinara što je 55,43 posto u odnosu na ukupno planirani obim sredstava. Kada su u pitanju rashodi u istom izvršnom periodu, oni iznose 1.049.317.371,99 dinara što je u odnosu na plan 50,68 posto.

 

„U pomenutom periodu, prihodi su nam veći od rashoda jer su investicije započete uoči rada ovog izveštaja. Mi očekujemo da će završni račun biti mnogo veći, a izvršenje će biti onako kako smo planirali“, rekla je Maja Pilipović.

Većnici su na današnjoj sednici utvrdili i odluku o izradi plana detaljne regulacije dela južne radne zone – transfer stanica u Bačkoj Palanci. Ovim planom biće obuhvaćen izuzetno značajan komunalno infrastrukturni objekat, a to je izgradnja transfer stanice za komunalni otpad. Transfer stanica biće samo jedan od objekata u sistemu rešavanja komunalnog otpada koji je definisan kroz regionalnu deponiju koja će zadovoljavati potrebe Novog Sada, Temerina, Vrbasa, Bačke Palanke, Beočina, Žablja, Srbobrana i Bačkog Petrovca.

Pogledaj: Regionalna deponija i za Bačku Palanku i Bački Petrovac. Tražiće se novac od Evropske unije

 

2 KOMENTARA

  1. Zahtevamo da izmestite veliki ind.objekat iz centra sela Pivnice, koji je dobio dozvolu od OU sa ciljem etničkog čišćenja sela , kako drugačije tumačiti kada je inkriminisani objekat na samo 50m.od osnovne škole i vrtića. Meštani sela

  2. Backa Palanka ima suficit ?zasto onda ne ulaze u seoske sredine
    Kao Mladenovo sa precistacima za kanalizaciju ili vrtic u Mladenovu cak i zgrada mesne zajednice i sporta sklona padu.
    Asfalt unisten u ulici sime solaje je katastrofa zbog izvoza klada i drva iz lovrenacke sume“rezervata“je stradao i asfalt na NASIPU.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here