Opštinska kasa: Prihodi veći od rashoda, u toku realizacija većih investicija

Razmatran devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta Opština Bačka Palanka

1436
Foto: Printscreen/AgroTV

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka, većnici su razmatrali izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2019. godine.


Rukovodilac odeljenja za finansije i budžet, Maja Pilipović istakla da planiran obim sredstava za 2019. godinu iznosi 2.070.285.265,27 dinara. Ukupno ostvareni prihodi za period januar-septembar tekuće godine iznose 1.147.587.796,73 dinara što je 55,43 posto u odnosu na ukupno planirani obim sredstava. Kada su u pitanju rashodi u istom izvršnom periodu, oni iznose 1.049.317.371,99 dinara što je u odnosu na plan 50,68 posto.

[wonderplugin_slider id=104]

 

„U pomenutom periodu, prihodi su nam veći od rashoda jer su investicije započete uoči rada ovog izveštaja. Mi očekujemo da će završni račun biti mnogo veći, a izvršenje će biti onako kako smo planirali“, rekla je Maja Pilipović.

Većnici su na današnjoj sednici utvrdili i odluku o izradi plana detaljne regulacije dela južne radne zone – transfer stanica u Bačkoj Palanci. Ovim planom biće obuhvaćen izuzetno značajan komunalno infrastrukturni objekat, a to je izgradnja transfer stanice za komunalni otpad. Transfer stanica biće samo jedan od objekata u sistemu rešavanja komunalnog otpada koji je definisan kroz regionalnu deponiju koja će zadovoljavati potrebe Novog Sada, Temerina, Vrbasa, Bačke Palanke, Beočina, Žablja, Srbobrana i Bačkog Petrovca.

Pogledaj: Regionalna deponija i za Bačku Palanku i Bački Petrovac. Tražiće se novac od Evropske unije

[wonderplugin_slider id=181]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here