Obeležena Dečija nedelja

U gajdobranskoj biblioteci

383

Dečija radost i ljubav prema pisanoj reči i ove godine potvrdila je svoju neraskidivu vezu.


Dečija nedelja u ogranku Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ u Gajdobri „Jovan Dučić“ obeležena je sa nizom kulturnih dešavanja koja su uz druženje, pesmu i igru imala i edukaciju dece kroz organizovanje radionica, dečijih tribina, pozorišnih predstava.

Kolektivne posete dece iz vrtića i zabavišta sa svojim vaspitačicama Mirom, Jelenom i Draganom, protekle su uz čitanje priča, pesmica i razgovore sa najmlađima o svojim omiljenim slikovnicama i knjigama.

U organizaciji edukativnog udruženja „Veseli školarac“ i biblioteke „Jovan Dučić“ iz Gajdobre praktično su realizovane dečije radionice u prostoriji čitaonice čiji je glavni realizator učiteljica Tijana Bratić iz Gajdobre. U toku nedelje organizovana je tribina za decu koju je vodila dečiji psiholog Jelena Šutović iz Gajdobre. U petak je u prostoriji čitaonice realizovana i tribina koju su vodile dr Marija Ratković, dr Aleksandra Arsenić specijalisti opšte medicine iz Novog Sada i prof. Vladimir Merkulov na temu Zdravlje-bolesti i prevencija.

Pri udruženju „Veseli školarac“ osnovano je „Dečije pozorištance“ koje je u prostoriji čitaonice imalo prvo izvođenje predstave „Luckasti klovnovi“ – tekst dramskog dečijeg pisca Tode Nikoletića, u izvođenju glumaca amatera učiteljice Tijane Bratić, bibliotekarke Daliborke Setenčić i vaspitačice Mirjane Kisin.

Predstave su imale svoja tri izvođenja i bile veoma posećene na radost dece, roditelja i glumaca Tijane, Dade i Mirjane.

„Do nove manifestacije Dečije nedelje i u danima koji su ispred nas, uz druženje sa decom i knjigom vidimo se sa novim kulturnim dešavanjima u gajdobranskoj biblioteci.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here