Šta nam donosi rekonstrukcija ulice Kralja Petra Prvog?

Šta građani mogu da očekuju po završetku radova?

4
5492

BAČKA PALANKA: U toku su radovi na rekonstrukciji dela ulice Kralja Petra I od ukrštanja sa ulicom Žarka Zrenjanina do ukrštanja sa ulicom Šafarikova. Planirano je da se radovi završe kroz naredna tri meseca.

Zbog čega se vrši rekonstrukcija ove raskrsnice i dela ulice Kralja Petra I i kakve efekte će imati na odvijanje saobraćaja u ovom delu grada, za BAP-VESTI objasnio je Miroslav Sićević, direktor JP „Standard“.

 

4 KOMENTARA

  1. Ja ne znam koji je „stručnjak“ ovo zamislio i projektovao ali skoro veća glupost nije bila urađena u našem gradu. U savremenom svetu gde svi gledaju da izbace semafore i postave kružne tokove čime bi ubrzali protok saobraćaja,mi po običaju radimo kontra sveta. Navedena raskrsnica je dovoljno prostrana i velika za jedan manji kružni tok kao što je primera radi u Begeču. Postavljanjem semafora ova raskrsnica kao i ulice koje se u nju ulivaju će biti mnogo više zakrčene saobraćajem i biće dobre jedino za izbegavanje i one koji baš moraju da idu tuda. Zamislite samo zatvoren semafor,pokušaje uparkiravanja ili isparkiravanja iz ulice Žarka Zrenjanina i Kralja Petra,vozila čije će se kolone stvarati do zgrade DDOR-a s jedne strane,ulaska u blok „Partizan“ sa druge a sa treće verovatno čak do pijace …
    Nadam se da nisam u pravu,a praksa će pokazati koliko je ovo dobar i pametan potez rešavanja problema saobraćaja u centru grada ili samo pranje para i trpanje u džepove pojedinaca jer je poznata činjenica da ako se nešto ne dešava i ne radi,ne mogu se ni uzeti pare iz kase i strpati u svoj džep.
    Sretno sugrađani !!!

  2. Raskrsnica jeste problematicna, parking kod Univera postaje totalno besmislen bas zbog kolone koja ce stajati na semaforu, ali ni kruzni tok nebi imao smisla zbog pesaka…na sta bi tek to licilo 🙂

  3. Mislim da je rano za kruzni tok.Pa vecina ljudi na elektricnom i obicnom biciklu ne zna pravila u saobracaju.Ipak je to centar i tu ce guzvi uvek biti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here