Trčalo preko 500 dece

Tradicionalne Ulične trke

971
Foto: Ž. Basara

U petak 18. oktobra na bentu na Dunavu trčale su se tradicionalne ulične trke povodom Dana Opštine, a u organizaciji Saveza za školski sport Opštine Bačka Palanka.


Na ovogodišnjim uličnim trkama je učestvovalo preko 500 dece iz dve Predškolske ustanove „Mladost“ i „Lotus“, devet osnovnih škola (izostala je samo OŠ „Mileta Protić“ iz Tovariševa) i sve tri srednje škole.

Najviše pažnje su privukle trke poletaraca. U konkurenciji devojčica je pobedila Višnja Radaković, ispred Božane Bogunović i Ane Đorđević. Kod dečaka je najbrži bio Luka Veselinović, drugi je bio Balša Bukva, a treći Veljko Velemir.

Kada su u pitanju mlađe pionirke (učenice petih razreda) prva je kroz cilj prošla Jana Erceg („Vuk Karadžić“), ispred Lane Pališaški („Sveti Sava“) i Patricie Šuster („15. oktobar“ Pivnice).

Foto: Ž. Basara

U godinu dana starijem uzrastu je pobedila Tea Avramović („Vuk Karadžić“), druga je bila Dragana Pilipović („Desanka Maksimović“), a treće mesto je zauzela Vanja Ljubojević („Vuk Karadžić“).

Kod učenika petih razreda prvi je bio Nemanja Švonja, ispred Uroša Savića (oba izž „Desanke Maksimović“) i Miloša Vurunića na trećem mestu („Branko Ćopić“ Mladenovo).

U konkurenciji šestog razreda pobedio je Luka Vojvodić („Sveti Sava“), Luka Sudžum („Aleksa Šantić“ Gajdobra-Nova Gajdobra) je bio drugi, a treće mesto je zauzeo Vukašin Đurić („Branko Ćopić“ Mladenovo).

Kod pionirki (sedmi razred) je najbrža je bila Jovana Polić („Desanka Maksimović“), drugo mesto je zauzela Milica Leškov („Braća Novakov“ Silbaš), a treće Dragana Sudžum („Aleksa Šantić“ Gajdobra-Nova Gajdobra).

Kod osmog razreda je trijumfovala Andrea Paroški („Vuk Karadžić“), druga je bila Marija Dragosavljević, a treća Sara Trbulin (obe iz „Desanke Maksimović“).

Kod dečaka iz sedmog razreda je najbrži bio Mateja Petržljan („Zdravko Čelar“ Čelarevo), drugi je bio Marko Dobranić („Aleksa Šantić“ Gajdobra-Nova Gajdobra), a trećeplasirani Vuk Vojnović („Zdravko Čelar“ Čelarevo).

U konkurenciji učenika osmog razreda je pobedio Lazar Laćarak („Vuk Karadžić“), ispred Uroša Savića („Desanka Maksimović“) i Relje Rajšpa („Sveti Sava“).

Kod mlađih omladinki (učenica prvog i drugog razreda srednjih škola) je prvo mesto zauzela Suzana Turčan (SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“), ispred Dunje Stanojev (Gimnazija „20. oktobar“) i Milice Antunović (SSŠ “Dr Radivoj Uvalić“).

U muškoj konkurenciji je najbrži bio Nikola Zindović, ispred Nemanje Petkovića i Zorana Šijakova (sva tri iz Gimnazije „20. oktobar“).

U konkurenciji omladinki (učenica trećeg i četvrtog razreda srednjih škola) pobedila je Anastasija Čukelj (Gimnazija „20. oktobar“), druga je bila Nikolina Margić, a treća Sanja Nikolašević (obe iz SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“).

Kod učenika trećeg i četvrtog razreda je najbrži bio Vuk Sauer (Gimnazija „20. oktobar“), drugo mesto je zauzeo Strahinja Božin (SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“), a za treću poziciju se izborio Nikola Karanović (TŠ „9. maj“).

U ekipnoj konkurenciji kod osnovnih škola su prva tri mesta pripala gradskim školama. Prvo mesto je zauzela „Desanka Maksimović“ sa 150 bodova, drugi je bio „Vuk Karadžić“ sa 139, a trećeplasirani „Sveti Sava“ sa 123 boda. Kod srednjih škola je pobedila Gimnazija „20. oktobar“ sa 131 bodom, ispred SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ sa 118 i Tehničke škole „9.maj“ sa 47 bodova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here