Dobili organizaciju takmičenja elektrotehničkih škola Srbije

Tehnička škola "9. maj"

709

Od direktorke Tehničke škole „9. maj“ Snežane Ivelja, dobili smo obaveštenje o događajima sa sednice Zajednice elektrotehničkih škola Srbije, održanoj u Čačku 10. oktobra.


– Sednici smo prisustvovali i mi, predstavnici TŠ „9. maj“. Na teritoriji Srbije ima oko 1.000 elektro odeljenja u školama, a kod nas 12, tako da po tom kriterijumu spadamo u male škole. Zato je i bilo teško da mi dobijemo organizaciju republičkog takmičenja elektrotehničkih škola Srbije.

– Međutim, za nas su bile škole iz našeg okruženja, pa smo prošli. Problem je bio, da li Bačka Palanka ima kapacitet da smesti sve učesnike – 120 učenika, 30 mentora i zvanice, ali iz Turističke organizacije opštine Bačka Palanka su javili da naš grad ima mogućnosti.

– Formiraćemo određenu grupu ljudi, koji će se potruditi da se pokažemo u što boljem svetlu, da naš grad predstavimo na najbolji mogući način. Samo takmičenje će biti teoretskog karaktera, a u pauzi dok žiri bude odlučivao o pobednicima, učesnike ćemo upoznati sa našim gradom, a uveče će oni prisustvovati proglašenju pobednika, posle sledi svečana večera i druženje.

– Do sada smo organizovali regionalna takmičenja, ovo je prvo republičkog ranga, no ubeđeni smo da ćemo sve odraditi na najbolji način. Takmičenje će se održati 29., 30. i 31. maja 2020. godine, a nagrade su predviđene za učenike i mentore u sledećim kategorijama i to za 1., 2. i 3. mesto: Osnove elektrotehnike 1, Osnove elektrotehnike 2, Elektronika i Energetska elektronika. Takođe, i škole će biti nagrađene za osvojeno 1., 2. i 3. mesto.

U Tehničkoj školi „9. maj“ će se obezbediti štampani i reklamni materijal za takmičenje, urediće se školski prostor, učionice, laboratorije, radionice, kao i okolina škole da bi ustanova reprezentovala sebe i opštinu Bačka Palanka u najboljem svetlu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here