U Gajdobri pali šakali, lisice, pa i jazavac

2158

GAJDOBRA: Nedeljni lov, 27. oktobra, na predatore u lovištu Lovačkog društva „Jelen” u Gajdobri ostaće zapisan kao rekordan po ulovu, a lovci koji su učestvovali u odstrelu četiri šakala, četiri lisice i jednog jazavca dugo će ga pamtiti i prepričavati.


Kretali su se na lokaciji zvanoj Todorovi bazeni, a predatori su se krili u kukuruzima.

– Na jednoj parceli kombajn je brao kukuruz i primetili smo da se predatori sele na parcelu gde stabljike nisu pokošene – priča Nemanja Kovač, jedan od od lovaca mirne ruke i bistrog oka.

[wonderplugin_slider id=104]

 

– Opkolili smo to kukuruzište i dok su jedni čekali drugi su terali, ali veliku pomoć su nam pružili odlično obučeni kerovi rase nemački kratkodlaki ptičar. Kada smo završili lov imali smo šta da vidimo. Tokom lova u kukuruzištu smo pomerili i 30-40 srna, a među njima nije bilo nijedno lane. Predatori su uradili svoje i uništili podmladak, kako srneće divljači tako i zeca, fazana, jarebica…

U ovom uspešnom lovu u Gajdobri, gde su Hercegovci potvrdili da im oružje i pucanje ide od ruke, učestvovali su: Nemanja Kovač, Milovan Kovač, Slobodan Biberdžić, Veljko Biberdžić, Vladimir Mihić, Dragan Ivanišević, Rajko Ivanišević, Nemanja Vučić, Milan Doković, Veljko Andrijašević, Dejan Stevančev, kao i pobratimi iz lovačkog društva iz Gacka Spasenko i Igor Pikula.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here