Dejana Bačko: Ponosna sam na sebe!

"Moram priznati da je za mene ovo bio ogroman izazov, nije bilo nimalo jednostavno ući u borbu gde vam suparnica ima ruke i može blokirati udarac, dok vi to niste u mogućnosti"

2130

Srpske parataekvondistkinje Dejana Bačko i Danijela Jovanović osvojile su srebrnu i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Bariju.


Bačko je osvojila srebrnu medalju, a Jovanović bronzanu u kategoriji K43 do 49 kilograma u italijanksom Bariju.

„Moram priznati da je za mene ovo bio ogroman izazov, nije bilo nimalo jednostavno ući u borbu gde vam suparnica ima ruke i može blokirati udarac, dok vi to niste u mogućnosti, i gde njen svaki udarac olako može biti poen“, napisala je Dejana Bačko na svojoj Fejsbuk stranici.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Ona naglašava da su u toj kategoriji K43 suparnice bile mnogo teže od nje kada je u pitanju kilaža jer Dejana ima 38 kg, te su pored ruku i u ovom segmentu fizičkih predispozicija sve konkurentkinje u ovoj kategoriji bile već u startu u prednosti.

Pogledaj: Dejana Bačko osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Bariju

„U prvoj borbi savladala sam Danijelu Jovanović, reprezentativku Srbije, te se preko nje plasirala u finale, gde me je čekala Ukrajinka koja je svetski i evropski prvak u K43 kategoriji. Kad je počela borba za prvo mesto, pokušavala sam, na svaki mogući način, da izbegnem njen udarac i pritom joj zadam svoj udarac, no to je bilo gotovo nemoguće, njene ruke i njena kilaža su joj davale ogromnu prednost, svaki moj udarac bi blokirala i odmah upućivala udarac u moj, nezaštićeni, oklop“, navodi Bačko.

Ipak zbog okolnosti i prednosti Ukrajinke, izgubila je borbu za zlato i osvojila drugo mesto, što je za Dejanu, kako sama kaže, od neprocenjive dragosti.

„Nije nimalo lako osvojiti srebro u kategoriji koja nije tvoja, gde su protivnice već u startu u prednosti, no ipak trud i rad koji sam uložila, na kraju se i pokazao. Ovde moram istaći da mi je najveću podršku, iako nije bio sa mnom, pružio moj dečko Suljo Keranović, koji je verovao u mene i moj uspeh te me bodrio do kraja. Takođe, podrška koju mi je pružio personalni trener Vlada u vidu besplatnih treninga u svom fitnes centru SHE, bila mi je od ogromnog značaja tokom takmičenja, te su kondicioni treninzi koje mi je on pružio između ostalog i omogućili da savladam fizički nadmoćniju protivnicu“.

Ipak, Dejana kaže da najveće zasluge pripadaju njenom treneru Aleksandru Saletu Andreevskom koji sve ove godine ulaže maksimalni trud i rad.

„Učio me je svim tajnama ovog sporta, bodrio sa neizmernim strpljenjem i verom u naš zajednički rad i uspeh, koji je na kraju i došao“, dodala je Dejana Bačko.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here