„Moj cilj je da Bačka Palanka konačno dobije pozorište“

5357

BAČKA PALANKA: Olja Nađ, profesor srpskog jezika i književnosti, protekle nedelje imenovana je za direktora Kulturnog centra u Bačkoj Palanci.


Na čega će nova direktorka ove ustanove staviti glavni akcenat u svom mandatu i kada možemo očekivati završetak muzeja i bioskopa, pitali smo Olju Nađ.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Kada ste na sednici Skupštine opštine Bačka Palanka imenovani za direktora, za skupštinskom govornicom mogli smo da čujemo komentar „ona oseća kulturni prostor“. Ko je Olja Nađ i na koji način ste u dosadašnjoj karijeri bili povezani sa kulturom?

Čitav život sam radila u Gimnaziji „20. oktobar“ i ta neka blizina mladih ljudi je ono što je mene uvek inspirisalo i podsticalo na bavljenje kulturom i na bavljenje mladima. Tu su i druge škole u kojima sam radila, a naročito sam ponosna na svoj rad u medijima, kako na televiziji BAP, tako i na Novosadskoj televiziji. Tamo sam uradila čitav niz autorskih emisija koje se bave kulturom, ali i drugom tematikom. Jedan bitan deo moje biografije takođe je pisanje recenzija, lektorski rad i deo koji se tiče same književnosti. Već duži niz godina takođe sam deo organizacije velikog broja kulturnih manifestacije, kako na lokalnom nivou, tako i šire.

Šta je ono na čege ćete staviti glavni akcenat u svom radu?

Kao što je javnosti već poznato, u toku su radovi na više lokacija u ustanovi Kulturni centar. Traju radovi u bioskopu, u muzeju, a sad smo započeli i renoviranje galerije. Što se tiče bioskopa, on će biti gotov i potpuno renoviran do kraja godine. Kada je bioskop u pitanju, imamo odličnu saradnju sa drugim institucijama i privatnim firmama koje su sponzori – Tarkett je donirao itison, a za nova sedišta raspisana je javna nabavka. Kada je muzej u pitanju, sredstva za njegov završetak su opredeljena, a pre dva dana smo počeli da renoviramo i galeriju Kulturnog centra.

Ono na čega ću staviti akcenat i što sam samoj sebi zacrtala kao cilj je da Bačka Palanka dobije pozorište. Naša sredina mora dobiti pozorište i to je nešto što će biti izvodljivo. Povešćemo veliku kampanju za dobijanje pozorišta i to vrlo uskoro.

Da li će pozorište biti u zgradi koja je već započeta za tu namenu?

Moraćemo da pregledamo papire i vidimo da li je izvodljivije da to bude ta zgrada. Taj objekat je fantastično urađen, u njega je već uloženo dosta novca i bilo bi šteta da propada. Ja sam za to da to bude ta zgrada. Ipak, nećemo moći ništa bez pomoći donacija. Već smo se obratili mnogim inostranim fondacijama i prema onom što sad imamo kao odgovore, mnogi žele da pomognu razvoju kulture u Bačkoj Palanci. 

Ono što bih posebno istakla je veoma dobra saradnja sa lokalnom samoupravom, jer bez njih ništa ne bi bilo moguće.

[wonderplugin_slider id=185]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here