Tovarišani u višem rangu!

379

TOVARIŠEVO: Šahisti Vojvodine iz Tovariševa od narednog proleća takmičiće se u Bačkoj ligi – grupa Novi Sad. Tovarišani su na superioran način osvojili naslov prvaka u Južnobačkoj šahovskoj ligi.

U devet ligaških utakmica, ekipa Vojvodine ostvarila je osam pobeda i remi. U direktnom okršaju za najviši plasman sa 5:1, Tovarišani su savladali drugoplasirani Eđšeg iz Novog Sada.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Ulaskom u viši rang takmičenja ostvaren je i najveći uspeh u višedecenijskoj istoriji kluba. To je, nesumnjivo, postignuće za ponos i diku. Idemo dalje, do novih pobeda – izjavio je mladi predsednik kluba Nenad Tomašić (26), koji je u isto vreme i član pobedničkog tima. Za ulazak u istoriju tovariškog šaha najzaslužniji su sledeći šahisti: FIDE majstori Miloš Šebez i Luka Rajak,majstorski kandidati Zlatko Parnicki, Dobrivoj Čupa Popović i Miloš Zonjić, prvokategornici Miroslav Ilić i David Menčik i drugokategornici Nenad Tomašić i Miloš Petrić. Oni su zlatnim slovima ispisali nove stranice u istoriji tovariškog kluba.

– Ostvarili smo sjajan uspeh i to je ono što je iza nas. Ali, mi smo već okrenuti ka onome što je pred nama. Čekaju nas mečevi u veoma kvalitetnom stepenu nadmetanja. Moramo potpuno spremni da dočekamo start u Bačkoj ligi – grupa Novi Sad – istakao je Luka Rajak (69), jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Vojvodine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here