Uzbudljiv košarkaški vikend za Feniksovce

492

Prethodnog vikenda u takmičenjima KSV utakmice su imale tri ekipe KK Feniks.


Pioniri 2005 su gostovali u Futogu ekipi KK „Basketbal stars“. Ova generacija je odigrala još jednu uzbudljivu i neizvesnu utakmicu. Od samog početka na ovoj utakmici se igralo koš za koš. Ni jedna ekipa nije igrala dobro u odbarni pa je razultat bio na „klackalici“. Ipak Feniks posle prvog perioda ima minimalnu prednost od 22:21. U drugom periodu Feniks je zaigrao angažovanije u odbrani, a rezultat takve igre je doneo prednost od 36:27 na poluvremenu.

Domaćini posle pauze uspevaju da uzvrate udarac. I oni poboljšavaju igru u odbrani i uspevaju da preokrenu rezultat do kraja trećeg perioda na 46:47. U poslednji deo ove utakmice igrači Feniksa ulaze odlučni da pobede i već na startu prave razliku od deset poena, ali u poslednje tri minute ove utakmice zahvaljujući greškama dozvoljavaju domaćinu da uhvate priključak. Ipak domaćini nisu imali snage i da potpuno preokrenu rezultat, pa Feniks sasvim zasluženo pobeđuje sa 60:57.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Mlađi pioniri 2008 su dočekali vršnjake iz Subotice, ekipu OKK „Spartak“. Videlo se od samog početka da će ova utakmica biti veoma uzbudljiva. Gostujući igrači su koristili svoju prednost u brzini i lako stizali do pogodaka, pa je rezultat na kraju prvog dela iznosio 17:23. I u drugom periodu su gosti uspevali da u većem delu održavaju prednost, iako su igrači Feniksa nekoliko puta uspevali da izjednače. Ipak su gosti na poluvreme otišli sa prednošću od 37:42. U nastavku susreta se vodila izjednačena borba. Domaćini su pokušavali da smanje prednost i u nekoliko navrata su to i uspevali, ali su gosti kao i u predhodnom delu utakmice svki nalet Feniksa uspevali da odbiju, pa u poslednji period ulaze sa prednošću od 49:54. Već na samom početku ovog dela utakmice Feniks uspeva da
izjednči i to kao da im je dalo samopuzdanja, pa su krenuli još agresivnije da igraju u odbrani. Takav pristup se na kraju isplatio zasluženom pobedom od 67:59.

Devojčice 2007 i mlađe su gostovale u Srbobranu. Tri četvrtine ova utakmica je bila ravnopravna sa malom prednošću domaćina. Tek u poslednjem periodu se pravi velika razlika u korist domaćina koji sasvim zasluženo pobeđuje sa 40:14.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here