Volonteri zasadili više od 50.000 stabala

473
Foto: Depositphotos/oscarcwilliams

Srbija je juče dobila tačno 51.256 novih stabala, koliko ih je zasađeno u prvoj masovnoj akciji pošumljavanja u okviru projekta „Zasadi drvo“.


Akciju u okviru koje je posađeno više od 50.000 novih stabala su pokrenuli „Adrija medija grupa“ i „DM drogerie markt“, zajedno sa institucionalnim partnerima – Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za šume, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Pokretom gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom „Jevremovac“.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Na 34 lokacije širom Srbije menadžment i zaposleni „Adrija medija grupe“, „DM drogerie markta“, kao i više hiljada građana volontera iz cele zemlje, zasadili su više od 50.000 sadnica hrasta, jasena, graba, smrče, javora…

U Boljevcima, gde je juče zasađeno 4.500 sadnica poljskog jasena, među brojnim volonterima zajedno su bili i Igor Žeželj, predsednik „Adrija medija grupe“ koji je tom prilikom pojasnio da je u svetu pošumljenost u proseku oko 30 odsto, kao i da je u tom domenu Srbija baš u svetskom proseku – oko 30 odsto zemlje je pod šumama.

„Naš cilj kao zemlje je 41 odsto, što je evropski prosek, i dotad nećemo stati s ovom akcijom. Dvaput godišnje, jednom na leto, jednom na jesen, okupljamo ljude da sadimo. Dotad pomažemo da se taj put prođe što pre“, rekao je Žeželj, prenosi Kurir.

[wonderplugin_slider id=64]

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here