Gimnazijalac iz Bačke Palanke u Južnobačkoj ligi

403

Šah klub Gimnazijalac iz Bačke Palanke izrasta u ozbiljan i stabilan kolektiv. U prilog tome svedoče i uspesi ovog mladog i perspektivnog kluba, koji se od svog osnivanja nalazi u okrilju bačkopalanačke Gimnazije „20. oktobar“.


U četvrtoj sezoni takmičenja u Međuopštinskoj ligi Vrbas – Bačka Palanka „gimnazijalci” su osvojili naslov prvaka, u konkurenciji od osam ekipa. Na kraju su upisali 19 meč bodova i 33,5 poena i pritom iza sebe, na drugoj poziciji, ostavili vrlo dobru postavu opštinskog rivala Borca iz Obrovca. Istorijskom uspehu ovog mladog i poletnog šahovskog kluba doprineli su: majstorski kandidati Gojko Došenović, Jovan Dragić, Slavko Vraneš i Božo Protuđer, prvokategornici Stefan Ristić, Darko Milešević i Zoran Milanović, te drugokategornici Aleksandar Tot, Milan Marjanov i Ivan Tot.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Nema stajanja, naprotiv, u budućnost krenućemo veoma poletno i ambiciozno, uz nastojanja da budemo što bolji i što uspešniji. U prvoj sezoni takmičenja u Južnobačkoj ligi prioritetni cilj će nam biti opstanak – poručili su članovi kluba iz Bačke Palanke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here