Opštinski budžet za 2020. veći za skoro 200 miliona dinara

Nacrt odluke o budžetu sada ide na javnu raspravu u kojoj mogu da učestvuju sva zainteresovana fizička i pravna lica

1472

BAČKA PALANKA: Na sednici Opštinskog veća održanoj danas (22.11.) većnici su doneli zaključak o sporovođenju postupka i utvrđivanju programa Javne rasprave o nacrtu Odluke o budžetu Opštine Bačka Palanka za 2020. godinu.


Zakonska obaveza prilikom donošenja budžeta za narednu godinu je sprovođenje postupka javne rasprave o nacrtu budžeta koja će biti održana u periodu od 23. novembra do 12. decembra.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici nadležnih državnih organa, organa autonomne pokrajine, organa jedinica lokalne samouprave, eminentni stručnjaci u ovoj oblasti, kao i drugi zainteresovani građani (fizička i pravna lica).

[wonderplugin_slider id=104]

 

Rukovodilac odeljenja za finansije i budžet, Maja Pilipović istakla je da je upustvo za pripremu budžeta stiglo već u julu ove godine, pa je i nacrt odluke o budžetu završen ranije nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

„Nacrt sada ide na javnu raspravu. U tom periodu, svi zainteresovani građani ili ustanove mogu da učestvuju sa svojim predlozima. Nacrt odluke o budžetu danas će biti okačen na internet stranici Opštine Bačka Palanka gde može da se vidi šta je to sve planirano tokom 2020. godine“, rekla je Maja Pilipović.

Prema ovom nacrtu, budžet za narednu godinu iznosu 1.748.820.013,74 dinara i veći je, u odnosu na budžet projektovan za 2019. za gotovo 200 miliona dinara.

„Mislim da bi građani trebali da se upoznaju sa budžetom i učestvuju u samom radu i kreiranju budžeta svojim predlozima i sugestijama. Nakon javne rasprave biće sumirane sve sugestije i primedbe ako ih bude. Sastaviće se zapisnik, a ukoliko bude bilo potrebno, doći će i do korekcije“, kaže Pilipović.

Program javne rasprave o nacrtu odluke sa nacrtom odluke i prilozima objavljuje se na internet stranici Opštine Bačka Palanka www.backapalanka.rs. Predlozi i sugestije se dostavljaju Odeljenju za finansije i budžet na e-mail: [email protected] i poštom na adresu: Odeljenje za finansije i budžet Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka, Kralja Petra br. 16, 21 400 Bačka Palanka.

Nacrt odluke biće predstavljen na otvorenom sastanku, koji će se održati 9. decembra, u 12,00 časova u velikoj sali Opštine Bačka Palanka, Kralja Petra br. 16 u Bačkoj Palanci.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here