„Noć pozorišta“ u Bačkoj Palanci (VIDEO)

(Ne) Kultura življenja

854

BAČKA PALANKA: Međunarodna manifestacija „Noć pozorišta“ održana je u subotu, 23. novembra 2019. u Bačkoj Palanci. Tema devete po redu „Noći pozorišta“ bile su klimatske promene koje su postale neizbežan deo naše svakodnevnice, te je svaka inicijativa podizanja svesti o očuvanju jedine planete koju imamo, pohvalna.

U organizaciji Kulturnog centra Bačke Palanke, „Noć pozorišta“ obeležena je u Gerontološkom centru gde je odigrana pozorišna predstava za decu „Razmažena princeza“ a zatim je program nastavljen u Galeriji KC gde su posetioci mogli da pogledaju projekciju nagrađenog filma „Čuvajmo planetu Zemlju“, učenika Tehničke škole „9. maj“ iz Bačke Palanke. Usledio je performans Dragutina Bega, „Pozorišno tapšanje“ koji je posebno animirao mališane. Program je upotpunjen pesmom „Oda Bačkoj Palanci“ u izvođenju Mirjane Bajić i Branka Subašića. Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Sara Permoser, Luka Erceg i Dunja Došen, pod mentorstvom učiteljice Nikoline Erceg, priredili su dramski komad „Nekultura telefoniranja“ iz knjige Dragutina Bega, „Dramice o bontonu“.

[wonderplugin_slider id=174]

 

U skladu sa ovogodišnjom temom manifestacije, izloženi su radovi osnovnoškolaca iz ekološke sekcije a priređena je i revija kostima napravljenih od reciklažnih materijala kao što su plastične kese i stare novine. Posetioci su imali priliku da pogledaju i dve izložbe fotografija.

Program „Noći pozorišta“ u Bačkoj Palanci završen je nagradnom igrom naziva „Čuvajmo planetu“, koju je priredio Nenad Živkov a svim mališanima su poklonjene knjige.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here