Bačkopalančani napravili pobedničke kobasice

U Novom Sadu održana gastronomska manifestacija "Novembar - fest"

2142
Foto: Rada Milišić

Pod kupolama Novosadskog sajma, 16 i 17. novembra održana je gastronomska manifestacija 2. „Novembar – fest“. Sjajan rezultat, ostvarili su Bačkopalančani na ovom takmičenju.


Naime, prvog takmičarskog dana, prvo mesto u pravljenju kobasica, osvojila je ekipa iz Bačke Palanke – „Palančake zabijačke“ u sastavu Ilija Jovkić, Dragoslava Čief „Slovački informativni centar“, Natalija Kavgić „Front potrošača“ i Mirjana Stanišić „Tradicija i venčanja“.

Pobednička ekipa osvojila je nagradu, vikend za četiri osobe na Kopaoniku. Drugog takmičarskog dana, novi trijumf Palančana. Ekipa Poljoprivredno gazdinstvo „Jovkić“ ostvarila je pobedu u veoma jakoj konkurenciji, a ekipa Vulkanizer „Bjeloš“ se izborila za drugo mesto.

– Na „Novembar -festu“ pojavili smo se pre svega, kako bi stekli potrebna iskustva za naše dve manifestacije koje organizujemo „Palanački noćni pazar“ i – „Palanačke zabijačke“, rekla nam je Dragoslava Čief.

– Međutim, naš debitantski nastup na ovom takmičenju bio je uspešan, jer smo u konkurenciji velikog broja ekipa iz Futoga, Bačkog Petrovca, Novog Sada, Sremskih Karlovaca i drugih mesta, uspeli osvojiti prvu nagradu. Za takmičenje u Novom Sadu, organizator je svim učesnicima podelio po pet kilograma sirovog mesa za spravljanje kobasica kao i drva, dok je začine obezbedila svaka ekipa za sebe. Ova nagrada nas je zaista obradovala.

[wonderplugin_slider id=155]

 

– Boravak u Novom Sadu iskoristili smo za promociju kako „Pazara“, tako i „Zabijački“. Drugog dana „Novembar -festa“, takođe je održano takmičenje u pravljenju kobasica, ali su u njemu učestvovale Novosadski kvartovi, medijske kuće i privatne firme. Zanimljivo je da su drugog takmičarskog dana među učesnicima obe bačkopalanačke ekipe – Poljoprivredno gazdinstvo „Jovkić“ i Vulkanizer „Bjeloš“ zablistale. Ilija Jovkić, je sa ekipom PG „Jovkić“ osvojio prvo mesto, dok su Steva Bjeloš i njegova ekipa Vulkanizer „Bjeloš“ osvojili drugo mesto. Ove subote 23. novembra, u mađarskom gradu Gyomaendröd, održava se takmičenje u svinjokolju i pripremanju specijaliteta od svinjskog mesa.

– U Mađarskoj će nastupiti i članice bačkopalanačkih udruženja, koje su protekle nedelje uzele učešća na novosadskom „Novembar – festu“.

[wonderplugin_slider id=181]

 

– I nastup i boravak u Mađarskoj poslužiće nam za sticanje novih iskustava, „Palančake zabijačke“ će biti održane 29. novembra, u dvorištu Slovačkog doma. Koristim priliku da putem „Nedeljnih novina“, obavestim sve zainteresovane, da na dan održavanja „Zabijački“ mogu kupiti kartu po ceni od 500 dinara, koja podrazumeva konzumaciju hrane i pića (večera). Osim takmičara, gostiju i posetilaca, na Zabijačkama će se pojaviti i brojni izlagači (prodavci) mesa i mesnih prerađevina, iz mnogih krajeva naše zemlje. Na taj način posetioci ove manifestacije će biti u prilici da kupe neki od proizvoda, koji im budu ponuđeni tokom trajanja ovog svojevrsnog gastronomskog festivala – napomenula je Natalija Kavgić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here