Uskoro rekonstrukcija graničnog prelaza Neštin

3
2739
Foto: mapio.net

BAČKA PALANKA: Članovi Opštinskog veća na jučerašnjoj sednici doneli su odluku o izradi plana detaljne regulacije za granični prelaz Neštin.


Kako stoji u tekstu plana, cilj je da se ovaj granični prelaz rekonstruiše i modernizuje kako bi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave carine bolje i kvalitetnije obavljali poslove granične kontrole. Takođe, planira se i povećanje saobraćajne protočnosti, ali i definisanje pravila uređenja, građena i načina korišćenja zemljišta.

 

Naručilac ovog plana je Republika Srbija pa će i sredstva za izradu plana obezbediti Republička direkcija za imovinu Republike Srbije. Nosilac izrade plana je Odeljenje za urbanizam i građevinarstvo Opštine Bačka Palanka, a plan će izraditi JP „Urbanizam“ iz Kragujevca.

Ovaj nacrt odluke pre usvajanja na skupštini ide na Javnu raspravu koja će se održati od 28. novembra do 17. decembra. Nacrt odluke biće predstavljen na javnoj prezentaciji koja će se održati 29. novembra u velikoj sali Opštine Bačka Palanka sa početkom u 12.00 časova.

 

3 KOMENTARA

  1. Umesto da naprave most izmedju Nestina i Celareva i ljudima sa druge strane Dunava ucine zivot normalnim oni bacaju pare na gluposti. Ali zato ce u Beogradu izgraditi ko zna koji most po redu. Drzava prepuna debila na vlasti.

  2. Tako je sudija, ako ne mogu da naprave most neka naprave besplatne isprave za prelazak granice za stanovnike Neština i Vizića, jel se ljudi izlažu veoma velikom trošku.Kad mogu besplatni lekarski pregledi što ne mogu i besplatna dokumenta.

  3. „а plan će izraditi JP „Urbanizam“ iz Kragujevca.“ Колико видим, план ће правити јавно предузеће „Урбанизам“ из Крагујевца. Они знају, а наше јавно предузеће „Стандард“ не зна да направи план. Или је нешто друго у питању?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here