Smanjeni porezi za Neštince i Vizićane

Sednica Skupštine opštine Bačka Palanka

2
2318

BAČKA PALANKA: Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka, odbornici su između ostalog, doneli i odluku o određivanju zona i najopremljenije zone za utvrđivanje poreza na imovinu na teritoriji opštine Bačka Palanka.


Do sada je na području bačkopalanačke opštine bilo četiri zone, a novom odlukom određena je peta zona – Neštin i Vizić da bi se izašlo u susret stanovnicima ovih sela smanjenjem poreza na imovinu. Donošenjem ove odluke, vrši se drugačiji raspored zona, odnosno naseljena mesta Neštin i Vizić kao područja koja su i drugim aktima proglašena kao marginalna, tačnije područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, se izdvajaju u posebnu – petu zonu u kojoj će visina poreza biti niža u odnosu na ostala naseljena mesta u opštini Bačka Palanka.

 

Mesna zajednica Neštin je pokrenula inicijativu da dođe do usklađivanja cena poreza sa susednim opštinama, te da se Neštin i Vizić obuhvate posebnom zonom.

„Porez na imovinu u Neštinu i Viziću bio je duplo veći u odnosu na granične opštine Beočin i Šid. Prošlogodišnjom odlukom o visini poreza, u Neštinu je cena kvadrata poljoprivrednog zemljišta bila 136 dinara, a u beočinskoj i šidskoj opštini je bio oko 60 dinara. Nije realno ni logično da je neštinski atar duplo skuplji u odnosu na susedne opštine. Drugim obračunom, cena u Neštinu je oko 80 dinara što je svakako realnija cena“, rekao je rukovodilac odeljenja za utvrđivanje i naplatu javnih prihoda opštine Bačka Palanka, Strahinja Knežević.

On dodaje da, kad su u pitanju cene kvadrata u ostalim zonama, one su minimalno povećanje, oko 2,5%, u skladu sa ostvarenim prometom u opštini.

2 KOMENTARA

  1. Vezano za porez za Neštin i Vizić.
    Sad su nedavno radjena premeravanja poseda finansirano stranim investicijama takozvano „pranje para“, tj. ucrtavani su objekti u Neštinu u kojem nema ni stanovnistva i to što je ostalo sve babe i dede, a objekti su rusevine.Ucrtavani stari WC objekti i šupe.Da vam ne govorim kolike su dnevnice bile ovih što mere…
    Sad govore o smanjenju poreza a ucrtavali su šupe i poljske WC -e koji se ruše.
    Sramota za nasu drzavu.

  2. „Porez na imovinu u Neštinu i Viziću bio je duplo veći u odnosu na granične opštine Beočin i Šid. Prošlogodišnjom odlukom o visini poreza, u Neštinu je cena kvadrata poljoprivrednog zemljišta bila 136 dinara, a u beočinskoj i šidskoj opštini je bio oko 60 dinara. Nije realno ni logično da je neštinski atar duplo skuplji u odnosu na susedne opštine. Drugim obračunom, cena u Neštinu je oko 80 dinara što je svakako realnija cena“

    NAJBOLJE ONDA DA PRIPOJE TA DVA SELA OPŠTINI BEOČIN PA DA POREZ BUDE MANJI TJ. 60 DINARA, JEL JE I SAD VEĆI OD OVA DVA MESTA.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here