Poslodavci će morati da osiguraju sve zaposlene, novi zakon uskoro pred poslanicima

1510
Foto: Pixabay

Predlog novog Zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu vrlo brzo će ući u proceduru u Skupštini Srbije, najavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.


„Predviđeno je da svi poslodavci moraju da osiguraju sve svoje zaposlene, bez obzira kojim poslom se bave“, kazao je Đorđević.

On je ocenio i da će novi zakon „doneti određeno opterećenje privrednicima koji do sada nisu osiguravali svoje zaposlene, ali će, kada se budu dešavale povrede na radu, isplata štete biti veliko rasterećenje“.

[wonderplugin_slider id=104]

Viceguverner Narodne banke Srbije (NBS) Željko Jović kazao je da je „zadržan trend rasta tržišta osiguranja, uprkos tome što je ono i dalje skromno razvijeno“.

On je naveo da je od „pojedinih vrsta osiguranja najveće učešće u ukupnoj premiji ostvarilo osiguranje od autoodgovornosti sa 33,3 odsto, životno osiguranje sa 22,4 odsto, imovinsko osiguranje sa 18 odsto i osiguranje motornih vozila sa 9,6 odsto“.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović ukazao je da osiguranje poljoprivrede nije dovoljno zastupljeno u Srbiji i pokriva samo pet odsto domaćinstava.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here