Počele prijave za Novogodišnji Đinđuveraj

3
467

Omladinski centar Bačke Palanke raspisao je konkurs za izlagače na Novogodišnjem Đinđuveraju, sajmu unikatnog ručno rađenog nakita.


Sajam će biti održan 26. decembra 2019. u kafe baru „Pardon“ u Bačkoj Palanci. Prijave su startovale 2. decembra i trajaće do 20. decembra 2019.

„Ono po čemu se ovaj sajam razlikuje od prolećnog, tj. majskog, jeste taj da je ograničen broj izlagača na 10, a shodno prostoru u kom se izlaže. A to je u hladnim predprazničnim danima uvek kafić. Stoga, kao i minulih godina raspisujemo konkurs za kreativce koji se bave isključivo ručnom izradom nakita. Po isteku roka za prijave biće objavljena imena izlagača koji će se predstaviti na sajmu“, rekla je Tamara Jožić, organizator Đinđuveraja.

Kako Tamara još ističe, ono što je sjajno kada je u pitanju manji prostor i broj izlagača je to što može da se napravi šarolikost kada su u pitanju komadi nakita koji se izlažu i to je idealna prilika pred samu proslavu dočeka Nove Godine, ali i drugih prazničnih proslava da sugrađanke upotpune svoje kombinacije i prigodnim nakitom.

Što se tiče konkursa, kao i prethodnih godina, sve što je potrebno jeste da zainteresovani pošalju tri fotografije komada nakita koji bi bili izloženi, kao i osnovne podatke ime i prezime, naziv radionice i kontakt telefon. Sve to poslati u gore naznačenom roku na mejl adresu tamarajozic@gmail.com

„Ukoliko neko ima pitanja slobodno može da ih uputi putem mejla, kao i naše fejsbuk i instagram stranice“, dodaje Tamara Jožić.

3 KOMENTARA

 1. Nadamo se da će novi upravitelj organizovati doček

  na trgu u vreme kad ga ceo svet slavi!

  Makar nam svirali bačkopalanačke rok grupe?

  I nadam se da će nam organizovat književne večeri

  Da nam u goste dođe Basara

  I ostali pisci iz srbske književne moderne!

 2. Може, мада је реч о по мени другосрбијанским писцима, и ево видимо, “цео свет“, а у ствари западњачки узуси, не желим да омаловажим ни њихове грађанске, иако по мени малограђанске вредноте на које се па ево још ми из малих градова пецамо, али је по мени важно да се обележава и српска Нова година, мада сам за симболичне прославе, а не бацање пара поред хиљаду инфраструктурних објеката недовршених у овом малом градићу, ипак, ни трга немамо, базен је ваљда завршен када је дигнут кров и позориште , ако нисмо до краја пропали да нам ово више ни не треба . регресија је познат феномен приликом материјалног пропадања … У том смислу поржавам, иако нису по мом укусу, реално ни ове данас рок групе, иако слушам модерне правце, буквално је боља она група ето управо од старе управе Кнежићеве, младе реге и реп групе су уништене, па је ово бар солидан иако класични рок иако су мени сви они исти, и кад ставе више фолклора у програм да се не види преумљење, опет свакако не треба ни да робујемо традицији, па је ипак за поштовање и ваш избор као квалитетан. Сем мора се рећи, алкохолисаног, да не кажемо грубље, веома сумњивог у свакој епохи, бизарног и полукафанског дакле јетког Басаре …

 3. А овај китњасти кичерај је слика и прилика овог пропадања, полако већ преузимају и паорски обичаји, са примесом наравно поново перфидног “преумљења“ и некаквих немачких, мада ово још може и да донесе доброга да није некакав штрудлфест са кобасицијадама и слично, дакле ово више полако ако се овако настави неће бити ни малограђанштина него сељачијада, уз сво поштовање људима са села – оно чувено, гори и јесу градски сељаци и сељачине него људи сељаци. Али да ни не мрачимо, срећни ево рећи ћу сви ради и других нација овде, мени само моја када је на две стране није јасна, будимо само своји, иако ево и рекосмо, и светски да не кажемо претенциозно, али свакако и ширих погледа, срећни дакле свима – и сви надолазећи
  зимски празници !!! Има ипак времена и да се све исправи …

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here