Загрејте се и ојачајте имунитет: Ништа боље не лечи од домаће супе

Рецепт за фину супицу

1475
Фото: Canva

У току је сезона прехлада и вироза, а ускоро стиже и грип. Без обзира на то да ли желите да залечите постојећу прехладу или једноставно желите да ојачате ослабљен имунитет како бисте га спремили за борбу против вируса и бактерија, обавезно морате да водите рачуна о исхрани.


У ово доба године корисно је у јеловник уврстити супе које не само да греју тело, него га и лече. Зато вам представљамо рецепт за фину супицу која у себи садржи моћне састојке с антиупалним и антибактеријским својствима попут белог лука, ђумбира и куркуме, те једнако здравог празилука и разног коренастог поврћа.

Састојци:

– 2 л воде
– 1 мања пилећа прса
– 1 мањи празилук
– 2 средње шаргарепе
– 3 чена белог лука
– 1 комад ђумбира – величина кованице од пет динара
– 1 средњи корен целера
– 1 средњи корен першуна
– 1 шака першуновог лишћа
– 3 кашике маслиновог уља
– 1 кашичица куркуме
– со и бибер

Припрема:

1. Прво припремите све састојке за супу. Пилетину оперите и исеците на мање комаде. Бели лук насецкајте на ситно или изгњечите кроз дробилицу. Изрендајте ђумбир. Ољуштите шаргарепу, целер и першун, оперите их и исецкајте на мање комаде. Празилук такође оперите и исецкате на танке колутове.

2. У дубоком и већем лонцу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Убаците бели лук и ђумбир па продинстајте два-три минута. Затим додајте празилук и динстајте га пет минута. Потом у посуду убаците месо, шаргарепу и целер па прелијте водом. Посолите и побиберите по жељи па додајте куркуму и оставите супу да се кува.

3. Кувајте је 30 минута. За то време оперите и исецкајте першун. Пред крај кувања додајте домаћу тестенину. Када је супа готова, додајте у њу першун и послужите је топлу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here