Danilo ostavljao gledaoce bez daha

Svega jedan sekund delio Danila Crnjanskog od osvajanja duple krune u ovogodišnjoj sezoni moto – kros trka

1433
Foto: Dejan Todosijević i Gorana Barać.

U protekloj sezoni moto – kros trka, član bačkopalanačkog „BAP racing teama“ dvanaestogodišnji Danilo Crnjanski zablistao je punim sjajem.


Naime, ovaj izuzetno daroviti vozač, osvojio je prvo mesto u ovogodišnjoj sezoni u okviru otvorenog šampionata Srbije i drugo mesto u nacionalnom šampionatu naše zemlje.

Na otvorenom prvenstvu učestvovali su domaći i inostrani vozači, a u nacionalnom šampionatu samo vozači iz Srbije. Danilo na moto – trkama učestvuije tri godine zaredom, a ovogodišnji rezultat je najbolji u njegovoj uspešnoj karijeri.

Kao i prethodne dve, i ove godine je vozio u klasi MX – 65. Tokom sezone koja je za nama, Danilo je trijumfalno završio trke u Čačku, Kruševcu, Kraljevu, Arilju i Bačkoj Topoli. Na preostalim ovogodišnjim trkama ovaj dvanestogodišnjak, bio je drugi.

– Tokom protekle sezone, posebno će mi ostati u sećanju trka u Kruševcu, u kojoj sam bio najbolji u konkurenciji vozača iz Srbije, ali i inostranih vozača, koji su u njoj učestvovali. Žalim, što mi je u protekloj sezoni nedostajao samo jedan sekund, da budem najbolji i u nacionalnoj klasi. Priliku da ovaj rezultat popravim imaću, verujem u nekoj od narednih sezona – kaže Danilo Crnjanski.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Danilo posebno ističe zdravo rivalstvo koje je u minuloj sezoni vladalo između njega i Alekse Milosavljevića iz Čačka, koji je osvojio titulu najuspešnijeg vozača u klasi MX – 65 u okviru nacionalnog šampionata.

– Ova sezona je protekla u velikom nadmetanju nas dvojice. Malo je nedostajalo da budem bolji od Alekse u konkrenciji vozača iz naše zemlje, i na taj način osvojim „duplu krunu“. Od tri sezone u moto – krosu u kojima sam do sada učestvovao, ovogodišnja mi je bila najbolja, a ujedno i najteža. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, a očekujem da ću u sledećoj sezoni, kada ću voziti motor u klasi MX- 85, takođe biti uspešan. Zahvalio bih se Branislavu Šušnici, predsedniku Opštine, kao i sponzorima koji su mi omogućili da učestvujem na svim trkama, koje su u ovogodišnjoj sezoni, održane kod nas. Posebnu zahvalnost dugujem roditeljima i bratu koji su mi bili velika podrška tokom protekle takmičarske sezone, kao i klupskom drugu Panteliji Vukobratovu.

– Najvećeg udela u mom ovogodišnjem rezultatu ima moj otac Zdravko, koji mi je bio sponzor, trener, mehaničar i „doktor“. Da nije bilo svih njih, sigurno da ne bi ostvario ovako veliki uspeh – zaključio je na kraju, Danilo Crnjanski.

U ovogodišnjim trkama, Danilo je pokazao svima, da spada u red najdarovitijih moto – kros vozača u Srbiji. Uz još veću pomoć svih onih koji su ga podržavali i pomagali, Danilo bi sigurno mogao postizati, još bolje rezultate od ovogodišnjih.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here