Od 1. januara u Novom Sadu vrtići besplatni za svu decu

1
785
Foto: Z. Kršljanin

Od 1. januara 2020. godine troškove boravka dece u vrtićima u Novom Sadu kompletno će snositi gradska uprava, roditelji više ništa neće plaćati, najavio je juče gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.


„Boravak oko 16.500 dece u vrtićima u Novom Sadu potpuno će grad finansirati. Želimo na taj način da pomognemo pronatalitetnu politiku”, rekao je Vučević, prenosi Tanjug.

 

On je podsetio da država izdvaja novac za vantelesnu oplodnju, najavljuje se izgradnja stanova za mlade bračne parove po povlašćenim cenama, ali da su oni kao lokalna samouprava želeli da se uključe i daju doprinos tako što će roditelje osloboditi plaćanja vrtića za decu.

1 KOMENTAR

  1. NIje roditeljima problem da li se vrtić plača ili ne. Problem je što dete ne možeš upisati u vrtić. Liste svake godine sve duže i uvek ti nedostaje neki bod. Sve manje dece se rađa, sve više nezaposlenih pedagoških radnika a dete ne možeš regularno upisati u vrtič.
    Koja je to politika, moraš imati neku vezu, pribaviti potvrdu da si socijalni slučaj, rom ili ne daj Bože nesposoban da brineš o svom detetu.
    U Subotici svako prijavljeno dete mora biti primljeno u vrtić nema spiskova ispod crte.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here