Presvlače se redom trotoari i ulice u Baču

618
Foto: Opština Bač

BAČ: Tokom ove godine o trošku opštinskog budžeta rekonsturisane su tri ulice u samom Baču u kojima su saobraćajnice bile u lošem stanju zbog višedecenijskog neulaganja.


Prvo je urađena pešačka staza u dužini od 1.020 metara koja vodi od Malog Bača ka lokalnom groblju, potom kolovoz u Ulici Moše Pijade u dužini od 1.412 metara i Sutjeska ulica , gde se radila rekonstrukcija i proširenje kolovoza dugačkog 750 metara. Po rečima predsednika Mesne zajednice u Baču Mikice Jelisavca žiteljima najviše nedostaje dobra putna infrastuktura, pa je ovogodišnje ulaganje u tri duge ulice rešilo, ne samo olakšalo kretanje ljudi i vozila, već u svesti građana stvorilo utisak da lokalna samouprava vidi potrebe stanovništva.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Pošto su takva ulaganja skupa zahvalni smo Opštini što je prepoznala potrebe žitelja i očekujemo da će se s tim poslovima nastaviti i dogodine – kazao je Jelisavac. – Mesna zajednica će i za 2020. godinu predložiti da se nastavi sa obnovom putne infrastukture i u saradnji sa opštinskim rukovodstvom odrediti koje će se ulice dogodine raditi, imajući u vidu skroman opštinski budžet, jer je opština mala i nerazvijena.

Mesna zajednica Bač je u protekle dve-tri godine izgradila šest novih dečjih igrališta, gde su postavljene ljuljaške, klackalice, tobogani i drugi mobilijar za dečju igru, veli Jelisavac. Uz igrališta stavljene su i klupe za sedenje i korpe za otpatke. Igrališta nisu velika, ističe, ali dovoljna su da se mališani mogu bezbrižno osećati, razonoditi i družiti s vršnjacima. – I dogodine ćemo imati taj zadatak, da dečja igrališta postavljamo u delovima Bača gde procenimo da postoji potreba za tim i bude dovoljno prostora – kaže Jelisavac.

Mesna zajednica učestvovala je u orezivanju drveća i seči samoniklog rastinja, kojeg je najviše bilo pored napuštenih kuća i pored puteva. Planiraju da dogodine kupe sadnice drveća i ukrasnog šiblja da bi upotpunili drvorede i obogatili zelenilom ulice i parkove, ali će, kaže Mikica Jelisavac, sa opštinskim urbanistima razmotriti mogućnost i za ozelenjavanje novih povoršina.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Baču nedostaje parking za bicikle, pa će i o toj investiciji razgovarati sa čelnicima opštine da se u budžet za dogodine uvrsti i taj projekat.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here