Otvorena izložba Branimira Đukanovića – „Skulpture iz prirode“

U Galeriji Kulturnog centra

444
Foto: Kulturni centar Bačka Palanka

BAČKA PALANKA: U ponedeljak, 9.12. u Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka otvorena je izložba „Skulpture iz prirode“ Branimira Đukanovića iz Loznice.


Izloženo je 27 dela koja su u stvari komadi drveta koje je on oplemenio i udahnuo im umetničku crtu. Kako sam gospodin Đukanović kaže ove komade je decenijama prikupljao širom Srbije i Crne Gore, ali najveći broj potiče sa obale Jadra i Drine.

Ispred lokalne samouprave gosta je pozdravio i prisutnima se obratio zamenik predsednika opštine gospodin Aleksandar Borković koji je poželeo gospodinu Đukanoviću da se lepo oseća u našem gradu.

[wonderplugin_slider id=174]

 

U muzičkom delu programa nastupili su Mirjana Bajić (vokal) i Nenad Todorović (akustična gitara) sa nekoliko svima poznatih hitova.

Umetnik Đukanović je svojom izložbom i pričom o njoj pokazao kako je nameran da pomiri čoveka sa prirodom, a kako to izgleda kada je čovek posvađan sa prirodom pročitao je Dragutin Beg u svojoj pesmi „Izbušio čovek zemlju“.

Na samom kraju programa otvaranja obratila se i direktorka Kulturnog centra Olja Nađ, koja se zahvalila gostu, kao i svima koji su došli na ovo otvaranje i poklonila mu umetničku sliku.

Na otvaranju izložbe bilo je prisutno oko pedeset posetilaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here