Veličanstven koncert

U Novoj Gajdobri održan godišnji koncert KUD "Jovan Dučić"

0
732

U sali OŠ „Aleksa Šantić“ u Novoj Gajdobri uspešno je održan godišnji koncert „KUD Jovan Dučić“.


Koncert je privukao veliku pažnju Novogajdobrana i gostiju iz okolnih mesta o čemu dovoljno svedoči podatak da je te večeri sala bila premala da primi sve ljubitelje folklora, tradicije i običaja.

Pored toga, bili su tu predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Opštine Branislavom Šušnicom, kao i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Pored domaćeg KUD „Jovan Dučić“ na koncertu su nastupili i članovi ANIP „Mladost“ iz Zalužana kod Banja Luke, SKC „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Bačke Topole, bačkopalanački CTKU „Kosta Abrašević“, KUD „Vuk Karadžić“ iz Badnjevca kod Kragujevca i KPD „Parage“.

Članovi novogajdobranskog kulturno – umetničkog društva su na koncertu nastupili sa tri grupe. Najstarija izvođačka grupa se predstavila sa igrama iz leskovačkog kraja, srednja grupa sa igrama iz Brusnika, dok se najmlađa grupa predstavila sa igrama iz Banata. Ostali učesnici koncerta su se predstavili sa igrama iz raznih krajeva Srbije i Republike Srpske.

 

– Prezadovoljni smo posetom i prepunom školskom salom, kaže predsednik KUD „Jovan Dučić“ Borislav Šigud. – Montirali smo i binu za ovaj događaj i možda je i to malo uticalo na bolju posetu. Ono što me raduje da su se koncertu odazvali KUD-ovi sa kvalitetom i kvantitetom koji su do sada osvajali najveća priznanja u Srbiji.

– Što se tiče našeg društva, raduje me što je veliki broj dece uključen u rad, preko pedeset njih, a pratimo i njihove školske aktivnosti. Ovo je bio koncert za kraj ove uspešne godine za KUD „Jovan Dučić“ i sada nam predstoji mala pauza za Božićne i Novogodišnje praznike, a nastavak rada planiramo posle 20. januara.

– Ono što treba napomenuti da su svi gosti bili jedinstveni u veoma pozitivnoj oceni organizacije koncerta i gostoprimstva u Novoj Gajdobri, a ANIP „Mladost“ iz Zalužana kod Banja Luke je pozvala novogajdobransko društvo da sa starijom izvođačkom grupom nastupi na njihovom godišnjem koncertu 28. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here