Čiča najuspešniji u Baču

1196
Foto: Pobednik Dragan Čiča i organizator Žarko Vranješ

Pobednik rapid turnira u Baču, koji su zajednički organizovali šahovski klubovi Bač i Gimnazijalac iz Bačke Palanke, je mladi šahista iz Odžaka Dragan Čiča.


Čiča je prilično ubedljivo osvojio turnir, kao jedini neporažen, sa osam poena iz devet partija. Drugo mesto pripalo je Siniši Dronjiću sa 7,5 poena, dok su se na deobi trećeg mesta sa po šest poena našli talentovani 14-ogodišnji Aleksa Alimpić iz Zemuna i jedan od prijatelja turnira Stefan Ristić iz Bačke Palanke.

Zahvaljujući boljim dodatnim kriterijumima, bronza je pripala Alimpiću, koji je turnir odigrao izuzetno dobro i, pored Đorđa Trifunovića, jedini uspeo da remizira sa pobednikom. Peti je bio Sergej Manojlović sa 5,5 poena, dok su šesto i sedmo mesto sa po pet poena podelili Slaviša Vranješ i Đorđe Trifunović itd.

Turnir je održan u prostorijama ŠK Bač, a učestvovalo je 18 šahista koji su odigrali devet kola po Švajcarskom sistemu. Tempo igre je bio 10 minuta po igraču za celu partiju, sa dodatkom od pet sekundi za svaki odigrani potez. Nacionalni sudija Iva Uzelac nije imala težak zadatak, budući da nije bilo nikakvih spornih situacija i da su igrači bili više nego korektni. A da sve protekne u najboljem redu i da se posle turnira svi učesnici okupe na zajedničkom ručku i druženju pobrinuo se glavni organizator Žarko Vranješ, koji zaslužuje sve pohvale.

[wonderplugin_slider id=136]

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here