Vojvođanski domovi zdravlja od sada pod upravom Pokrajine

1
1578

Ukupno 44 doma zdravlja, novosadska Hitna pomoć, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, zvanično su prešli pod nadležnost Pokrajinske vlade.


Ove ustanove do sada su bile u nadležnosti lokalnih samouprava, ali su prešle pod ingerenciju Pokrajine po novom zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Prenošenje nadležnosti znači da će Pokrajina od sada davati poslednju reč o imenovanju rukovodstva ovih ustanova, a imaće svoje predstavnike i u upravnim i nadzornim odborima.

Pokrajina može da preuzme i ulogu koju su opštine imale do sada, a koja se tiče finansiranja troškova po sudskim presudama.

1 KOMENTAR

  1. Nadam se da će biti bolje kad postave direktora koji nema dodirnih tačaka sa tom ustanovom.Inače dosadašnja praksa pokazuje da to previše koriste za ostvarivanje ličnih interesa,toliko očigledno i beskrupulozno.Zdravstvene ustanove postaju“INSTITUTI ZA MAJKU I DETE“.Koristeći nazovi položaj obezbeđuju za svoju decu,rodbinu i prijatelje izmišljene i ležeće poslove,za koje su nekvalifikovani i nestručni,jer su i školu verovatno završili onako kako su dobili i posao,preko veze.Uz sve to nemaju nikakvu odgovornost.ZAŠTO?Mnogo je da jedan dom zdravlja sa 400 zaposlenih ima direktora i tri pomoćnika direktora .To je smešno!Pošto su to izmišljena radna mesta,oni nemaju šta da rade,nego otežavaju rad onima koji i njima zarađuju platu.Nadam se da će doći neko ko će sagledati realno situaciju i nešto promeniti.Ovako više ne ide.Mnogo je neradnika na jednog radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here