Karanović srebrni u Rumuniji

Iz PLK "Majevica"

817

Dizač tegova PLK „Majevica“ Ognjen Karanović nastupao je za reprezentaciju Srbije na Otvorenom prvenstvu Rumunije i Kupu Temišvara u benč presu i osvojio srebrno odličje u kategoriji do 93 kilograma sa podignutih 180 kilograma.


Kada su u pitanju takmičari iz Bačke Palanke, u Rumuniji je za našu zemlju nastupio i Nikola Ilić koji je u kategoriji preko 120 kilograma osvojio četvrto mesto sa podignutih 180 kg.

– Iliću je medalja izmakla za samo 2,5 kilograma, a ako treba tražiti opravdanje onda ono leži u činjenici da je mladom dizaču tegova iz našeg kluba ovo bilo prvo takmičenje na međunarodnoj sceni i da je platio danak neiskustvu. Ovi plasmani naših predstavnika u Rumuniji su odlični ako se ima u vidu da je sezona završena, kaže Damir Ivančić iz PLK „Majevica“.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Inače, na takmičenju u Rumuniji su, pored srpskih dizača tegova, učestvovali takmičari iz Slovačke, Mađarske, Bugarske i domaćina Rumunije. Inače, u generalnom plasmanu je Srbija bila druga iza Mađarske, a ispred Slovačke, Bugarske i domaćina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here