Nastavak izgradnje kompleksa bazena posle rebalansa budžeta

2776

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka, iznet je predlog programa poslovanja kao i finansijski plan Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“.


Kao i svih prethodnih godina, skupštinska većina usvaja planove i programe javnih preduzeća u Bačkoj Palanci. Direktor USR „Tikvara“, Darko Božović kaže da su se prilikom izrade plana i programa trudili da ispoštuju sve ono što je odeljenje za finansije dalo kao preporuku.

„Mi nijedne godine nismo „probijali“ budžet koji je opredeljen za nas, niti smo lokalnu samoupravu dovodili u situaciju da mora da nam odbija projekte i programe. Trudili smo se da zadovoljimo potrebe naših sportista i gostiju“, rekao je Božović.

[wonderplugin_slider id=26]

 

On dodaje da ovogodišnji plan poslovanja i finansija USR „Tikvara“ predviđa održavanje postojećih sadržaja i da način rada bude na visokom nivou, kako za takmičare tako i za trenere. Novina je, kaže, održavanje kompleksa bazena, za čiji će nastavak sredstva biti opredeljena rebalansom budžeta.

Zašto nastavak izgradnje kompleksa bazena nije deo budžeta za 2020. godinu, objasnio je predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica na sednici Skupštine opštine održanoj u petak, 20. decembra.

„U osnovnoj odluci o budžetu za 2020. godinu nisu opredeljena sredstva jer projekat nije dobar, na osnovu postojećeg projekta ne može da se nastavi izgradnja malih bazena. Preko JP „Standarda“ to rešavamo, svakako će biti rebalansom opredeljena sredstva i bazeni za decu će biti izgrađeni“, rekao je tada Šušnica.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here