Bačka Palanka: Edukacijom najmlađih do povećanja bezbednosti u saobraćaju

391

Program utroška sredstava za povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja za 2020. godinu u opštini Bačka Palanka iznet je na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća.


Član Opštinskog veća zadužen za oblast saobraćaja, Milorad Paripović kaže da se 50 posto planiranih sredstava opredeljuje JP „Standard“-u koji će raditi na svom delu poboljšanja bezbednosti saobraćaja.

[wonderplugin_slider id=26]

 

„To podrazumeva postavljanje signalizacije, saobraćajnih znakova u zonama škola i sve ono ostalo što ovo preduzeće radi svake godine. Druga polovina sredstava je dodeljena Savetu za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka, koji će, kao i prethodnih godina, najveći akcenat staviti na edukaciju iz oblasti bezbednosti saobraćaja“, kaže Paripović.

Tokom naredne 2020. godine, kao i prethodnih, održaće se dva takmičenja – školsko u poznavanju saobraćajnih propisa „Šta znaš o saobraćaju“ i opštinsko takmičenje. Kako kaže Paripović, u sledećoj godini očekuju nas i novine kada su u pitanju takmičenja.

„Uvodimo novu vrstu takmičenja jer je Vlada procenila da na taj način može da utiče na decu da se bave temom bezbednosti u saobraćaju u što ranijem uzrastu. Zato će 2020. godine i Predškolska ustanova uzeti učešće kao i učenici prvih i drugih razreda osnovnih škola“, navodi naš sagovornik.

Kada je u pitanju uvođenje posebnog predmeta o bezbednosti saobraćaja, Paripović napominje da to još nije tema kojom se Vlada Srbije bavi, ali ovo je, ističe on, drugi način da se deca svih uzrasta edukuju o ovoj važnoj temi.

Na pitanje o planiranom kružnom toku u Bačkoj Palanci prema obrovačkom putu, Milorad Paripović navodi imovinsko-pravni problem koji nije rešen.

[wonderplugin_slider id=67]

 

„Sve je urađeno, projekat je gotov, „zapelo“ je oko jednog malog dela parcele. To traje već dve godine, a kada će biti rešeno, zaista ne znam jer nije moja nadležnost“, rekao je Paripović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here