Potrebna pomoć za lečenje Aleksandra Adamovića iz Gajdobre (VIDEO)

5532

GAJDOBRA: Aleksandar iz Gajdobre imao je samo devetnaest godina, kada je doživeo saobraćajnu nezgodu. Ostao je nepokretan, bez moći govora. ipak, male šanse da će preživeti, nadjačale su ljubav i podrška porodice, prijatelja i terapije, piše „RTV“.


Samo mesec dana pre završetka srednje Elektrotehničke škole, Aleksandar je imao saobraćajnu nezgodu, u kojoj je zadobio neurotraumu, prelome kostiju lica, desne potkolenice i desne podlaktice, a najgore što je doživeo jeste povreda mozga, gde su svi centri bili oštećeni. Oporavak traje devetu godinu.

„Prognoze ne može niko da da, ja sam svesna toga, jer je to povreda mozga, prosto Božja volja i njegova mladost… Bogu hvala ostao je živ. Prognoze lekara bile su da neće preživeti ili ako ostane biće biljka, neće nas poznavati, ali on hvala Bogu nas poznaje sve, onako raspoložen je, dosta pozitivan“, kaže za RTV Tanja Adamović, Sašina majka.

[wonderplugin_slider id=188]

 

Kako kažu lekari, pomaka svaki put ima, što je ohrabrujuće i za porodicu. U poslednja četiri odlaska na lečenje matičnim ćelijama, bilo je rezultata.

Aleksandar sada ide na terapije u Novom Sadu, te mu je bio potreban smeštaj. Ljudskost i empatiju pružila mu je Danijela iz Novog Sada.

„Ja sam čula za njegovu priču, pre svega ovoga, ali ga nisam nikad upoznala jer se on družio sa mojim bratom i Tanja je postavila oglas da traži smeštaj, ja sam se javila, poslala je kući da se dogovori sa mamom i to je bio naš doprinos. Nemoguće da se ta osoba ne zavoli“, kaže Danijela Grubac.

Ono što je otežavajuća okolnost, jeste da su terapije skupe. Za narednu, na koju Saša ide u januaru, potrebno je prikupiti 19 hiljada evra. Borba za Sašin oporavak traje, a porodična ljubav i požrtvovanost, čine je podnošljivom.

Uplate na žiro račun 160-445356-86

Uplate na devizni račun 00-540-0001530.2

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here