Novi napad u Bagdadu, ima mrtvih i ranjenih

618
Foto: AFP

Američki dronovi izveli su novi napad u Bagdadu, potvrdili su Al arabiji izvori u iračkoj prestonici.


Mete su bili lideri Pokreta za nacionalnu mobilizaciju u mestu Tadž, severno od Bagdada. PMF tvrdi da je pogođen medicinski tim, prenosi RTS.

Projektili ispaljeni sa američkih dronova pogodili su dva automobila u mestu Tadž, severno od Bagdada u napadu čiji su cilj bili lideri proiranske milicije, Pokreta za nacionalnu mobilizaciju, potvrdili su irački izvori.

Agencija Rojters javila je da je u novom napadu ubijeno šest osoba, dok je još troje ranjeno. Agencija AP, pozivajući se takođe na iračke izvore, javlja da je u napadu stradalo pet osoba.

Identitet žrtava još nije poznat, ali irački izvori tvrde da je meta napada bio Šibi el Zaidi, kojeg američki izvori opisuju kao vezu između iranske jedinice za specijalne operacije i lokalnih šiitskih milicija.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Pokret za nacionalnu mobilizaciju saopštio je, posle napada, da je pogođen medicinski tim te organizacije.

Iračka televizija El Ahad objavila je snimak sigurnosnih kamera na kojem se vidi trenutak kada je eksplodirao projektil lansiran sa američkog drona.

Irački izvori su preneli da se Zaidi, posle napada, oglasio putem Tvitera, tvrdeći da nije bio meta večerašnjeg napada.

Novi napad usledio je manje od 24 časa pošto su američki „riperi“ sa nekoliko projektila ubili uticajnog iranskog generala Kasima Sulejmanija u Bagdadu.

Iran je najavio osvetu za smrt generala Sulejmanija, a u subotu će u nekoliko gradova u Iraku biti održani protesti zbog američkih napada.

Amerikanci su u poslednjih nekoliko dana na Bliski istok uputili oko 3.500 vojnika.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here