Kraj podstanarskim nevoljama

Potpisana dva ugovora o dodeli sredstava izbeglim i prognanim licima

3387
Foto: Opština Bačka Palanka

Na skromnoj svečanosti upriličenoj u maloj sali Skupštine opštine, 27. decembra protekle godine, potpisani su ugovori o rešavanju stambenog problema izbegličke porodice Jelke Jeftić.


Potpisivanju ugovora su prisustvovali Branislav Šušnica, predsednik Opštine, kao i Zdravka Mernjik, komesar za izbegla i prognana lica u Skupštini opštine Bačka Palanka.

– Godinu završavamo onako kako smo je i započeli – potpisivanjem ugovora o dodeli sredstava izbeglim licima za rešavanje njihovih stambenih problema – istakao je prilikom potpisivanja ugovora Branislav Šušnica.

– Ugovor koji je potpisan, odnosi se na lokalni akcioni plan 2019 – 2023. godina. Jedan od ugovora odnosi se na seosku kuću sa okućnicom u vrednosti od milion dinara. Svakako da ovom prilikom treba istaći da smo u prethodnom periodu podelili osam paketa građevinskog materijala iz lokalnog akcionog plana. U prethodne dve godine u opštini Bačka Palanka utrošeno je 710 miliona dinara za pomoć izbeglim i raseljenim licima.

[wonderplugin_slider id=26]

 

– Dakle, ozbiljna sredstva su uložena kako bi se licima koja su ih dobila i članovima njihovih porodica pomoglo da reše stambeni problem. Na izjavu predsednika opštine, nadovezala se Zdravka Mernjik, poverenik za izbegla i prognana lica u Skupštini opštine Bačka Palanka.

– Naša opština na godišnjem nivou iz lokalnog akcionog plana izdvaja 3,8 miliona dinara za izbegla i prognana lica. U proteklih pet godina za ovu namenu izdvojeno je 19 miliona dinara. Potpisivanjem ovog ugovora, svakako da su zadovoljne sve tri strane, budući korisnik kuće sa okućnicom, mi kao opština, odnosno ja kao njen poverenik za izbegla i prognana lica, kao i prodavac nekretnine.

– Nakon potpisivanja ovog ugovora, mogu da kažem da će bačkopalanačka opština, pored do sada podeljenih četrnaest seoskih domaćinstava, podeliti još petnaest seoskih domaćinstava izbeglim licima. Koristim ovu priliku da istaknem da će najdalje do 20. januara biti useljena stambena zgrada za izbegla lica u naselju Sinaj – napomenula je Zdravka Mernjik.

Zadovoljstvo rešavanjem stambenog pitanja, nije krila Jelka Jeftić.

– Potpisivanjem ugovora došao je kraj podstanarskim mukama moje porodice. Zahvaljujem se svima oinima koji su imali udela u rešavanju ovog problema. Pre svega, velika zahvalnost ide na adresu Komesarijata za izbegla i prognana lica u Bačkoj Palanci, kao i lokalnoj samoupravi, napomenula je Jelka Jeftić.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here