Ne brinemo za budućnost kluba

Za Karate klub “Tikvara” je 2019. godina obeležena uspesima

1242

Za Karate klub „Tikvara“ je 2019. godina obeležena sjajnim nastupima mladih karatista na domaćim i inostranim takmičenjima.


Tu svakako treba izdvojiti sjajnu Bojanu Mladežić koja je dominirala u seniorskom uzrastu osvojivši prva mesta na prvenstvu i Kupu Srbije, kao i srebro u kata timu sa klupskim drugaricama Marinom Zahorec i Ivanom Pilipović.

– Zahvaljujući Bojani se prošle godine čulo za „Tikvaru“ i Bačku Palanku širom sveta. Tu pre svega mislim na turnire premijer lige na kojima je ona učestvovala, a koji su održani u Laškom, Moskvi, Madridu, Gvadalahari, Dubaiju, Istanbulu, Salzburgu i da ne nabrajam više.

[wonderplugin_slider id=10]

 

– Najveći uspeh Bojane Mladežić je prošle sezone svakako bila osvojena titula balkanskog prvaka u Čačku, kaže Lazar Radoš, predsednik KK “Tikvara”.

U KK “Tikvara”, pored uspeha seniorskog dela ekipe, ističu i odlične rezultate u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i u najmlađim uzrasnim kategorijama.

– Spomenućemo one najvažnije rezultate, a to su šest osvojenih medalja na Kupu Srbije i devet odličja na Kupu Vojvodine, kao i pet medalja na prvenstvu Srbije i devet na pokrajinskom prvenstvu, navodi Radoš.

– Imali smo pet reprezentativaca u mlađim uzrasnim kategorijama koji su nastupali na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji i Banja Luci i osvojili tri medalje. Nađa Valašek je osvojila zlatnu medalju, Aleksandar Boškov bronzu, a Stefan Pavlović takođe bronzano odličje. Pored takmičarske ekipe, u klubu imamo još tri trenažne grupe svrstane po uzrastima u kojima ukupno karate vežba oko 70 dece.

– Treninzi se svakodnevno održavaju u sali za borilačke sportove Sportske hale “Tikvara”, a za stručni rad je zaduženo pet trenera. Naš trener Ivan Kunevski je već dve godine selektor reprezentacije Srbije u katama za sve uzraste. Tako je naš klub u nekoliko navrata u Bačkoj Palanci bio domaćin reprezentativnih vikend priprema i ugostio reprezentativce iz svih delova naše države.

Imajući sve ovo u vidu, može se zaključiti samo jedno, a to je da je prošla godina bila  veoma uspešna za Karate klub “Tikvara”.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Pored uspeha naših takmičara u seniorskoj konkurenciji, posebno nas raduje podatak da imamo nekoliko odličnih takmičara u mlađim uzrastima od kojih tek očekujemo da nas obraduju sa medaljama sa najvećih evropskih i svetskih takmičenja. Dok imamo dobre i vredne takmičare koji potiču iz naše karate škole, kao i uz kvalitetnu i stručnu upravu kluba, ne treba da brinemo za budućnost KK “Tikvara” i rezultate u narednim godinama, zaključuje Lazar Radoš, predsednik KK “Tikvara”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here