Održan sastanak o upravljanju ljudskim resursima u Baču

365
Preuzeto sa: www.bac.rs

BAČ: Uvodni sastanak koji se odnosi na projekat „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“ – Faza 2, održan je u četvrtak, 16. januara 2020. u Baču. 


Ovaj projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština. Finansiran je od strane Evropske unije i Saveta Evrope. Ovo u suštini predstavlja nastavak projekta (Upravljanje ljudskim resursima – Faza 1) koji je u opštini Bač realizovan u periodu od marta 2016. do decembra 2017. godine.

Sastanku su pored rukovodostva opštinske uprave i saradnika zaduženih za kadrovska pitanja, prisustvovala i kvalifikovana lica izabrana od strane donatora. Oni će tokom trajanja projekta, Opštini Bač, pružiti ekspertsku podršku i stručno znanje u ključnim oblastima upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj upravi, u skladu sa Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i podzakonskim aktima relevantnim za ovu oblast.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Projektom je inače predviđen niz aktivnosti koje će doprineti izgradnji i unapređenju upravljanja ljudskim resursima i uspostavljanja sistema za stručno usavršavanje zaposlenih, čime će se, prema projektnom planu, podići i sveukupan kapacitet lokalne samourave za pružanje kvalitetnih usluga prema građanstvu i privredi.

Druga faza projekta biće realizovana do decembra 2021. godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here