Dragan Naumov prvi do Časnog krsta. Duhovni pobednici Aleksa i Sergej Sič

Na Provali održano plivanje za Časni krst

2597

Turistička organizaja Opštine Bač je danas 19.01.2020. na Bogojavljenje realizovala petu po redu manifestaciju „PLIVANJE ZA ČASNI KRST“ na jezeru „Provala“ u Vajskoj sa početkom u 12:00 časova.

Ova sada več tradicionalona manifestacija svake godine okuplja veliki broj vernika i učesnika koji se ovim činom nadmeću i pokazuju svoj viteški podvig, a nas ostale podsećaju na poruke praznika: sabornost, jedinstvo u veri i širenje mira i ljubavi koje je Isus slao i otpočeo misiju uspostavljanja hrišćanstva, vere koja nas ujedinjuje.

Od ukupno 15 učesnika na današnjoj manifesatciji, simboličnu razdaljinu od 33 metra prvi je preplivao Dragan Naumov iz Bođana, ali neposredno pred početak takmičenja svi učesnici su se dogovorili da krst predaju najmlađim učesnicima braći Aleksi i Sergeju Siču koji su naši današnji duhovni pobednici.

Zahvalnice i prigodne poklone našim plivačima je uručio predsednik Opštine Bač, gospodin Borislav Antonić koji se tom prilikom zahvalio svim učesnicima koji pokazuju hrabrost i sećaju nas na tradiciju i verske običaje.

Za Časni bogojavljenski krst 2020. na jezeru „Provala“ u Vajskoj, danas su plivali: Branislav Pavlović, Nedeljko Pavlović i Žarko Beatović iz Bačkog Novog Sela, Zvezdan Sič, Srđan Kovačević i Radovan Ćulibrk iz Bača, Dragan Naumov iz Bođana, Srđan Babić i Milovan Grublješić iz Plavne, Luka Kopanja iz Mladenova, Jovan Ivančić i Dario Mudrinić iz Bačke Palanke i jedina dama Dragica Barudžija iz Novog Sada, kao i naši učesnici koji su se samo skvasili u vodi Aleksa i Sergej Sič.

Turistička organizacijia Opštine Bač se zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije uz želju da ista svake godine okuplja sve veći broj učesnika.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here