Kruna sezone Olimpijske igre

Objavljen kalendar takmičenja Kajakaškog saveza Srbije

812

Objavljen je kalendar takmičenja za ovu godinu Kajakaškog saveza Srbije. I ove godine je on zgusnut tako da je pred kajakašima veoma naporna sezona.


Ono što ovu sezonu razlikuje od prethodnih je to da je ovo olimpijska godina, a kajakaška takmičenja na Olimpijski igrama u Tokiju se održavaju od 3. do 8. avgusta, dok kajakaši paraolimpijci veslaju od 3. do 5. septembra u Tokiju.

Sezona kreće 10. i 11. aprila kada se u Beogradu održava prvo nacionalno izborno takmičenje za seniore, a 12. aprila je planirano održavanje prvenstva Srbije na 5.000 metara u našoj prestonici.

[wonderplugin_slider id=10]

 

U češkom gradu Račice se 8. maja vesla prvi Svetski kup, a drugi ovosezonski Svetski kup se vesla u Duizburgu u Nemačkoj od 21. do 24. maja. Kup Srbije i nacionalno izborno takmičenje za juniore i mlađe seniore se održava u Beogradu (15.-17. maja), a drugo nacionalno izborno takmičenje za seniore se održava u Beogradu i Bačkoj Palanci od 12. do 14. juna.

Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore se vesla u Moskvi od 2. do 5. jula, a Svetsko prvenstvo u neolimpijskim disciplinama se održava od 10. do 12. jula u mađarskom Segedinu.

Od 16. do 19. jula Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore se održava u Brandenburgu u Nemačkoj. Otvoreno prvenstvo Vojvodine za pionire, kadete, juniore i seniore se vesla od 24. do 26. jula, a Otvoreno prvenstvo Vojvodine u mini kajaku će se održati 1. avgusta.

Međutim, domaćini ova dva takmičenja još nisu poznati. Prvenstvo Srbije za sve kategorije se održava od 3. do 6. septembra u Beogradu. Ovaj kalendar nije potpun, jer nedostaju neka takmičenja poput regate „Olimpijske nade“ i četiri kola Mini kajak lige Srbije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here