Počele obuke mladih u dve opštine

Bač i Bački Petrovac

989

U okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih u Dunavskom regionu južne Bačke“, koji sprovodi Opština Bač u partnerstvu sa Opštinom Bački Petrovac i Centrom za proaktivno poslovanje “BiznisNova“ iz Novog Sada, započete su obuke koje za cilj imaju unapređenje položaja mladih i stvaranje uslova za njihovo zapošnjavanje i samozapošljavanje.


Prve obuke namenjene mladima započete su u Bačkom Petrovcu po predviđenom planu i programu, u okviru kojih je 30 omladinaca iz ove dve opštine aktivno učestvovalo u radu na teme o preduzetništvu, pokretanju sopstvenog biznisa, zakonskih okvira i finansijskog poslovanja.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Veliko interesovanje polaznika iskazano je za oblast asertivne komunikacije i usvajanje veština komunikacije, koje su kao tema obrađivane u nastavku. Fokusiranje na ciljeve komunikacije i usvajanje uspešnih načina komunikacije je bilo prepoznato od polaznika kao značajna veština koju svaki pojedinac treba da stiče i gradi.

Obuke se u narednim danima nastavljaju i u Baču, gde će se, prema usvojenoj metodologiji, obrađivati teme poput poslovnog planiranja, marketinga i prava – i to u delu koji je polaznicima značajan u segmentu otpočinjanja posla.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here