Cilj opstanak u ligi

Fudbaleri vojvođanskog ligaša "Krila Krajine" počeli pripreme za prolećnu polusezonu

616

Pod rukovodstvom trenera Dušana Beljanskog, fudbaleri vojvođanskog ligaša „Krila Krajine“ su 25. januara počeli pripreme za prolećnu polusezonu u Vojvođanskoj ligi –Sever.


Da podsetimo da su Palančani kao novajlije u ligi jesenji deo okončali na ne baš slavnom mestu. Nalaze se u zoni ispadanja i zauzimaju četrnaesto mesto sa samo 11 bodova. Stoga ekipu trenera Beljanskog u nastavku sezone očekuje grčevita borba za opstanak i stoga su ove zimske pripreme od velikog značaja.

– Pripreme će trajati šest nedelja, a tokom njih učinićemo sve kako bi drugi deo prvenstva  odigrali što bolje, kaže trener „Krila Krajine“ Dušan Beljanski.

– Kompletne pripreme obavićemo u Bačkoj Palanci na terenima USR „Tikvara“ kao i u teretani bačkopalanačke sportske hale. Rad u Sportskoj hali poslužiće nam pre svega za sticanje fizičke snage. Do početka drugog dela prvenstva planiramo da odigramo sedam – osam kontrolnih utakmica. U ovoj zimskoj pauzi smo napravili dogovor sa ekipama koje će nam biti protivnici u tim utakmicama. Igrački kadar će biti neznatno izmenjen u odnosu na onaj iz jesenje polusezone.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Naime, svi fudbaleri koji su jesenas branili naše boje, osim Zeca i Tome koji su povređeni, konkurišu za sastav naše najbolje ekipe. Doduše, pod znakom pitanja je učešće i kapitena Aleksandra Markovića koji je takođe povređen. Sa druge strane, u našu ekipu se iz „ČSK Pivare“ vratio Plavanski, a prvoj ekipi su priključena dvojica fudbalera iz Ravnog Sela, koji će gotovo sasvim izvesno u nastavku sezone biti naši članovi. Planiramo da dovedemo još dva – tri mlada fudbalera OFK „Bačke“. Na taj način pojačali bi konkurenciju u ekipi, a sve sa ciljem da se održimo u Vojvođanskoj ligi – Sever.

Bačkopalanačka ekipa će u prva četiri prolećna prvenstvena kola za protivnike imati ekipe iz donjeg dela prvenstvene tabele. Upravo u tim utakmicama Beljanski vidi šansu svojih pulena da uvećaju bodovni saldo i naprave iskorak ka konačnom cilju – očuvanju statusa vojvođanskog ligaša.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here