Prvo mesto osvojili učenici OŠ „Vuk Karadžić“

U Futogu održano finalno takmičenje "Osam vekova od dobijanja autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve"

1176

Osam vekova od dobijanja autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve – tema je finalnog takmičenja učenika osnovnih škola arhijerejskih namesništava Eparhije bačke, održanog 25. januara 2020. godine, u prostorijama Sportske dvorane u Futogu.


Pozdravljajući učenike i njihove nastavnike, Njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački g. Isihije je izrazio radost na prilici da prisustvuje finalnom takmičenju.

„Vi ste se spremali usrdno i neka je Božji blagoslov na vama, kao i molitve Svetoga Save. Prenosim vam pozdrav i molitveno zastupništvo Episkopa bačkog g. Irineja, koji se itekako stara o veronauci i, uopšte, o vaspitanju mladih. Sveti Sava je najbolji primer kako učenicima tako i nastavnicima. U njegovoj ličnosti vidimo to kako se ponaša savršeni učenik i kako se ponaša savršeni nastavnik, u različitim delovima njegovog života. Neka je Sveti Sava uzor svima nama“, kazao je vladika Isihije.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Završni nivo takmičenja sastojao se iz tri zadatka: „Pronađi mesto, „Otkrij ličnost i „Pokaži znanje, a učestvovalo je deset ekipa sa po tri člana. Prvo mesto osvojili su učenici Osnovne škole Vuk Karadžić iz Bačke Palanke, drugo mesto takmičari Osnovne škole Slavko Rodić iz Bačkog Jarka, a treće mesto izborili su učenici Osnovne škole Sveti Sava iz Rumenke.

Episkop mohački uručio je nagrade pobedničkim ekipama. Učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović izveli su kratak tematski program. Takmičenje na temu „Osam vekova od dobijanja autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve organizovali su Eparhija bačka i Društvo nastavnika istorije Bačke Palanke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here