Četvorka uhapšena zbog štampanja dva miliona falsifikovanih dolara

0
1676
Foto: MUP Srbije

Četiri osobe, osumnjičene za falsifikovanje američkih dolara, koje su dalje stavljali u novčani opticaj kao prave, uhapšene su danas po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, prenosi RTV.


Uhapšeni su B. M. (1986), M. M. (1979), M. M. (1977) i M. M. (1985), svi iz Beograda, saopštio je MUP.

Sumnja se da su oni, od 2019. godine, izrađivali i stavljali u opticaj falsifikovane novčanice u apoenima od 100 američkih dolara.

Policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla 20.564 falsifikovane novčanice, ukupne vrednosti 2.056.400 američkih dolara, navodi MUP.

 

U saopštenju tužilaštva se navodi da se sumnja da je organizovana četvoročlana grupa odštampala oko dva miliona lažnih novčanica.

Sumnja se da je grupa delovala na teritoriji Srbije i regiona od početka 2019. do sada i da je organizovala štampanje većeg broja falsifikovanih američkih dolara u nameri da ih na teritoriji Srbije i regiona stavi u opticaj kao prave.

Osumnjičeni su, kako se sumnja na tajnim lokacijama u Beogradu i okolini organizovali štampanje, a novčanice su nudili na prodaju po ceni od 25 odsto od nominalne vrednosti falsifikovanog novca.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a biće privedeni radi saslušanja u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here