Bačka Palanka: Vikend bogat kulturnim događajima

1208

BAČKA PALANKA: Proteklog vikenda, Bačkopalančani su imali priliku da uživaju u nekoliko kulturnih događaja. Nova izložba i pozorišne predstave, jedna za decu i jedna za odrasle, privukle su naše sugrađane željne kvalitetnog kulturnog sadržaja.


Otvorena nova izložba

U Galeriji Kulturnog centra u petak 14. februara u 19.00 časova otvorena je izložba slika pod nazivom „DARIVANjE“ Nenada Vujnovića Nješa iz Odžaka.

Nenad Vujnović – Nješ je rođen 16.10.1956. godine u Odžacima gde je završio osnovnu i srednju školu. Studije ekonomije je završio u Novom Sadu. Slika od početka 70-ih godina. Svoju prvu samostalnu izložbu je imao 1975. godine u gimnaziji. Sledile su izložbe u Novom Sadu i Odžacima sve do 1985. godine od kada je nastala velika pauza. Međutim iako je svoju profesionalnu karijeru proveo u bankarstvu, Nješ je svoj slikarski dar ljubomorno čuvao decenijama da bi maja 2015. godine počeo svoju slikarsku karijeru.

Za četiri godine naslikao je preko 200 slika i održao preko dvadeset izložbi od kojih su najznačajnije ona održana 2016. godine u Studiju M u Novom Sadu, a tokom 2018. i prva velika izložba u Beogradu, kao i velika izložba u Kulturnom centru Novog Sada.

Na otvaranju ove izložbe učestvovali su plesači iz udruženja „Izlazak“ i svojim plesom su ulepšali ovo veče.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Sa ovom izložbom se obeležava 45 godine od prve samostalne izložbe. Izložba će biti otvorena do 6. marta.

Odigrana pozorišna predstava „Ženski razgovori“

U Gradskom bioskopu 14. februara u 20.00 časova odigrana je pozorišna predstava „Ženski razgovori“ sa poznatim glumcima u glavnim ulogama: Svetlanom Bojković, Vesnom Čipčić i Milanom Cacijem Mihailovićem.

U pitanju je urnebesna komedija koja redovno puni dvorane i uspešno zabavlja publiku već skoro trideset godina.

Uz antologijske rečenice Duška Radovića, muške razgovore, ženske razgovore, šarmantan, i na da sve, zabavan igrokaz troje naših vrhunskih glumaca dovodi do toga da publika uvek nasmejana napusti salu i tako je bilo i ovoga puta.

„Igrati jednu predstavu 10 godina mnogo je, a 29 godina biti na sceni sa istim partnerima u istom komadu i kostimu, na ivici je čuda! E to se meni desilo sa predstavom „Ženski razgovori“ po tekstu velikog Duška Radovića. Koliko zadovoljstva i radosti, interesantnih gradova, zemalja, ljudi i utisaka. Da sam posle svake predstave napisala samo po jednu rečenicu sklopila bi se respektabilna knjiga, ali avaj… Publika nam se beskrajno radostila. Uživali smo i mi glumci i to istinski. Reakcije su bile gotovo kao na rok koncertima. Razgovor nakon predstave dirljiv. Samo trajanje od gotovo 30 godina potvrda je da smo odličan tim – dobitna kombinacija.“ napisala je u svom blogu Vesna Čipčić.

ZBOG VELIKOG INTERESOVANjA PUBLIKE POZORIŠNA PREDSTAVA „ŽENSKI RAZGOVORI“ ĆE BITI PONOVO ODIGRANA U SALI GRADSKOG BIOSKOPA 29. MARTA U 20.00 ČASOVA.

Cena ulaznice je 1.000 dinara.

Odigrana pozorišna predstava za decu

U Gradskom bioskopu 15. februara u 17.00 časova odigrana je pozorišna predstava za decu „Luckasti klovnovi“.

Predstava „LUCKASTI KLOVNOVI“ je izuzetno vesela i duhovita, puna muzike i interakcije sa decom.

Dva klovna, Toto i Tati, pripremili su program. Zavrzlama nastaje kada oboje u isto vreme žele da nastupe, da zabavljaju decu! Ko od njih ima prednost? Ko će se povući? Počinje nadmetanje u klovnoraju, a deca su žiri koji odlučuje ko će odneti pobedu. Na kraju ipak uz dečiju pomoć shvataju da smeha nikad nije dovoljno i da ima mesta za oba klovna.

Obilje muzičkih songova, maštovite i duhovite koreografije stvaraju veselu atmosferu i čine ovu predstavu veoma gledljivom za decu svih uzrasta.

U predstavi igraju glumci Srpskog Narodnog Pozorišta Sanja Ristić Krajnov i Jugoslav Krajnov.

Deca su uživala i aktivno učestvovala u predstavi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here