Prioriteti novi vrtić i uređenje atarskih puteva

Intervju: Predsednik Saveta MZ Bratstvo, Vojislav Zubac

987
Foto: Pixabay

BAČKA PALANKA: Na sednici Opštinskog veća održanoj protekle nedelje, usvojeni su finansijski planovi Mesnih zajednica na teritoriji Opštine Bačka Palanka. 


Predsednik Saveta MZ Bratstvo, Vojislav Zubac kaže da su sredstva koja su opredeljena dovoljna za funkcionisanje i rad same Mesna zajednice, ali da se članovi iz godine u godinu trude da građanima, naročito najmlađima, koji žive na teritoriji MZ Bratstvo, obezbede poklone, kako za praznike, tako i za početak školske godine.

Vojislav Zubac

„Ove godine nam je u planu da se zgrada naše Mesne zajednice sredi, da se zameni dotrajala stolarija. I ove godine, kao i prethodne dve, opredelili smo sredstva za poklone za đake prvake. Prošle godine, obezbedili smo i novogodišnje paketiće, a to nam je u planu i u narednom periodu“, kaže Vojislav Zubac.

Vrtić „Bambi“ koji se nalazi na teritoriji MZ Bratstvo često je posećen od strane članova Mesne zajednice, koji se trude da u okviru značajnih datuma, deci i vaspitnim grupama obezbede prigodne, pre svega edukativne poklone.

„Prošle godine nam je ukazana čast kao Savetu Mesne zajednice da smo, od strane Hrama pokrova Presvete Bogorodice, preuzeli kumstvo i ovom prilikom želim da se zahvalim Branislavu Milovcu na dosadašnjoj saradnji i svemu što je uradio za MZ Bratsvo, tačnije za parohiju“, dodaje Zubac.

Naš sagovornik dodaje da su mesne zajednice veza između građana i predstavnika lokalne samouprave i javnih preduzeća i ustanova, te su oni prvi ti koji primaju zahteve ili žalbe građana.

„Zahtevi za orezivanje, uređivanje atarskih puteva, sređivanje atmosferskih kanala su nešto sa čime se najviše susrećemo od strane građana. Zahteve prosleđujemo nadležnima i trudimo se da sve ispoštujemo. Ono što je prioritet u ovoj godini, jeste upravo uređenje atarskih puteva i mi smo dobili obećanje da će se oni urediti“, rekao je Vojislav Zubac.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Izgradnja novog vrtića predviđenog na Sinaju, preko puta crkve, najavljivana je u prethodnom periodu. Od ovoga se nije odustalo, nadležni kažu da će se vrtić graditi, ali je neophodno prvo usvojiti Plan generalne regulacije opštine Bačka Palanka.

„Usvajanjem plana steći će se uslovi za početak izgradnje vrtića na Sinaju. Lokalna samouprava prikuplja svu potrebnu dokumentaciju. To je zaista velika potreba, ne samo Mesne zajednice Bratstvo, nego i cele Bačke Palanke kako bi se konačno rešili lista čekanja za mesto u vrtićima“.

U narednom periodu, jedan od prioriteta biće i uređenje dečijih i sportskih igrališta. Ipak, i kad se nešto sredi i renovira, vrlo brzo postane meta bahatih pojedinaca koji često uništavaju mobilijar na igralištima, kante za otpatke, ali i mlade sadnice.

„Apelujem ovom prilikom na naše sugrađane da čuvaju imovinu kako bi nam grad bio lepši, a deca da imaju bezbedan prostor za igru“, istakao je naš sagovornik.

Mesna zajednica Bratsvo prošle godine organizovala je akciju poklanjanja sadnica voća svim zainteresovanim sugrađanima. U okviru ove akcije poklonjeno je preko 300 sadnica, a pošto je interesovanje građana i dalje veliko, Vojislav Zubac kaže da će se na jesen ponovo organizovati slična akcija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here