Prva liga – prva briga

Rukometaši „Hercegovca“ počeli pripreme za drugi deo prvenstva Druge lige Srbije - Sever

0
722

Jesenji prvak Druge rukometne lige – Sever, gajdobranski „Hercegovac“, 24. januara počeo je pripreme za drugi deo prvenstva koje će uslediti početkom marta, a do tada će se Gajdobrani uglavnom pripremati u Sportskoj hali „Tikvara“ kako bi nastavak prvenstvene trke za bodove dočekali što spremnije.


– Treniraćemo dva puta nedeljno, utorkom i petkom od 20.30 sati zajedno sa rukometašima „Lavova BP“. Odziv igrača na prvom treningu bio je veoma dobar i nadam se da će takav ostati do završetka pripremnog perioda. Kao jesenji prvaci smo sami sebi nametnuli obavezu da se i na kraju prvenstva nađemo na čelnoj poziciji, osvojimo titulu prvaka i od naredne sezone igramo u Prvoj ligi –Sever. Sigurno da to neće biti nimalo lako, iako ćemo od jedanaest prvenstvenih utakmica šest odigrati kao domaćini, a pet na strani.

– Ukoliko nam vremenske prilike dozvole deo priprema obavićemo u gajdobranskoj sportskoj hali.Trenutno je na okupu devetnaest rukometaša koji konkurišu za sastav naše najbolje ekipe, kaže Dragan Sudžum, trener „Hercegovca“.

 

Gajdobrani su jesenji prvaci sa devetnaest osvojenih bodova, jednim više od drugoplasirane „Slavije“ iz Novog Sada i dva boda prednosti u odnosu na trećeplasiranu PIK „Prigrevicu“.

– Naša ekipa je u odnosu na jesenji deo takmičenja ostala ista. Uostalom, nema potrebe menjati sastav koji je tokom prve polusezone igrao dobro i osvojio titulu jesenjeg prvaka. Atmosfera u ekipi je veoma dobra što je takođe jedan od bitnih preduslova za ostvarivanje dobrih rezultata. U ovom trenutku za „Hercegovac“ igra pet rukometaša koji nastupaju na dvojnu registraciju, a jedan od njih je i levi bek Tatić koji nastupa za mlađe kategorije novosadske „Vojvodine“, ističe Rajko Prodanović, direktor RK „Hercegovac“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here