Prvenstvo ŠK Gimnazijalac: Stefan Ristić fišerovski

548
Foto: Facebook/Šah klub "Gimnazijalac"

Gimnazijalac iz Bačke Palanke bio je organizator prvog rejtingovanog Prvenstva kluba, koje je održano tokom januara i februara meseca.


U konkurenciji su se našla 22 igrača iz Novog Sada, Bača i Bačke Palanke, među kojima su bili i četvorica omladinaca i jedna pionirka. Odigrano je sedam kola po Švajcarskom sistemu žrebanja, a tempo igre je bio 60 minuta po igraču za celu partiju, plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez počevši od prvog. Sportsku pravdu delila je Iva Uzelac iz Novog Sada.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Od starta ka pobedničkom peharu silovito je krenuo prošlogodišnji šampion Stefan Ristić iz Bačke Palanke, koji nije posustajao nijednog trenutka. Nizao je pobedu za pobedom i ubedljivo, kolo pre kraja, odbranio titulu. Poput legendarnog Roberta Bobija Fišera, Ristić je nanizao svih sedam pobeda i sasvim zasluženo osvojio prelazni pobednički pehar i glavnu nagradu od 10.000 dinara.

Drugu poziciju zauzeo je Bačkopalančanin Aleksandar Tot sa 5,5 poena, dok je trećeplasirani njegov sugrađanin Darko Milešević sa pola poena manje. Najbolje pozicionirani omladinac je Sergej Manojlović iz Novog Sada, koji je zaposeo peti stepenik sa uknjižena četiri poena i osvojio prelazni omladinski pehar. Iza njega plasirali su se bačkopalanački omladinci Lazar Stanojević sa 3,5 poena, Ivan Rajšp sa tri i Vuk Šijakov sa 2,5 poena.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Jedina mlada dama među šahistima bila je Milana Kovač, učenica trećeg razreda osnovne škole koja se, iako ima tek devet godina, hrabro borila sa mnogo starijim i iskusnijim protivnicima i osvijila poen i mnogo iskustva za naredne turnire. Milana je takođe nagrađena prelaznim peharom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here