Vulin obišao Karađorđevo

3065
Ministarstvo odbrane

BAČKA PALANKA – Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Lovačkog saveza Srbije Bratislavom Ćirkovićem i izvršnim direktorom Sektora za lovstvo, šumarstvo i turizam i zamenikom generalnog direktora JP „Srbijašume“ Milutinom Đorđevićem, sa kojima je obišao lovište „Karađorđevo“ Vojne ustanove „Morović“.


Obilaskom lovišta „Bukinjski rit“ i „Vranjak“, kao sastavnim delovima lovišta „Karađorđevo“, sagledani su kapaciteti kojima Vojska Srbije (MS) raspolaže u tom specijalnom rezervatu prirode i dogovorena dalja saradnja u domenu razvoja lova i turizma tog kraja, saopšteno je iz Ministarstva.

Nakon obilaska, Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane i VS obnavljaju svoje potencijale i trude se da sve ono što im je povereno od strane države i društva unaprede i time gazduju na najbolji i najproduktivniji način, kao i da bi oživljavanje lovišta „Karađorđevo“ predstavljalo razvojnu šansu za čitav taj kraj.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Đorđević je istakao da saradnja između JP „Srbijašume“ i Ministarstva odbrane i VS izuzetno kvalitetna i produktivna, a da lovište „Karađorđevo“ ima veliki potencijal.

Ćirković je ocenio da razvoj lovstva i turizma u Srbiji mogu biti potpora za razvoj svih privrednih grana zemlje i dodao da je Lovački savez na raspolaganju Ministarstvu odbrane i VS kada je u pitanju promocija lovišta kojima raspolažu.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here