Sami ravnaju atarske puteve u Bačkom Petrovcu

742

BAČKI PETROVAC: Na Opštinskom veću, prvi put od kada je na čelu bačkopetrovačke opštine Srđan Simić, donete su i mere agrarne politike i podrške ruralnom razvoju, piše Dnevnik.


Reč je o subvencionisanju kratkoročnih kredita poljoprivrednika i pokrivanje jednokratne kamate, odnosno naknade od lokalne samouprave.

– Poljoprivrednici će moći da konkurišu na iznose do 500.000 dinara, koje će subvencionisati lokalna samouprava, dok će kredite davati komercijalne banke koje se prijave za tu vrstu posla- kaže za Dnevnik Srđan Simić. – Inicijativa i potreba potekla je od razgovora sa poljoprivrednicima, koji kod nas organizovano funkcionišu kroz Klub poljoprivrednika, najviše u Bačkom Petrovcu, ali i u ostalim naseljima Kulpinu, Gložanu i uskoro i u Magliću.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Sa poljoprivrednicima se razgovara o kompletnoj agrarnoj politici, od subvencionisanja kamata za kratkoročne kredite, preko uređenja otresišta i atarskih puteva, što će biti rađeno ove godine.

– Oni sami ravnaju puteve, što Opština pomaže, ali smo nedavno organizovali i tribinu sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i lokalnom policijskom stanicom, jer su i oni često ugroženi učesnici – kaže Simić.

– Sa Klubom poljoprivrednika imamo izuzetnu saradnju i komunikaciju, a ono što je važno i ključno za razvoj poljoprivrede su mere podrške Pokrajinske vlade i drugih institucija, koji direktno pomažu poljoprivrednike i lokalna samouprava im sugeriše na koje konkurse mogu dodatno da obrate pažnju, organizujemo i dodatne tribine sa Pokrajinskim sekreterijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Razvojni fond Vojvodine o svim merama koje su njima potrebne.

Od Kluba poljoprivrednika se očekuje da se obrate za sve što smatraju da im može pomoći lokalna samouprava, tako i Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj, Odeljenje za urbanizam, tako i poljoprivredu.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here