Najmlađi u akciji sakupljanja čepova

Čepom do osmeha

1829

U redakciju „Nedeljnih novina“, došli su Lenka Radun i njen brat od tetke Vanja Velemir. Njih dvoje su doneli veću količinu čepova, koju su sakupljali uz pomoć svojih ukućana.

Lenka koja pohađa treći razred OŠ „Desanka Maksimović“, rekla nam je da su joj pomoć u prikupljanju čepova pružili deda Milanko, mama Jadranka i deca iz vrtića „Lotus“, gde njena majka radi. Vanja je na pitanje ko mu je pomagao, spomenuo majku Daliborku, tatu Nemanju i babu Slavicu.

Lenka i Vanja, doneli su jednu veliku kesu i deset plastičnih balona čepova. Rekli su nam, da su čepove sakupljali dve godine, i da će ih i dalje sakupljati. Kada smo ih upitali,„Za čega će čepovi koje su doneli biti iskorišćeni“?, u glas su odgovorili, „Za kupovinu pomagala za decu, sa posebnim potrebama“!

[wonderplugin_slider id=154]

 


Ponovo je u redakciju „Nedeljnih novina“ sa čepovima, stigao Relja Šijan iz Bačke Palanke. Kao i ranije, društvo mu je pravila baka Vera, koja mu pomaže u sakuljanju čepova.

– Trudim se da Relju, od malih nogu usmerim ka humanosti. Stalno mu govorim, da pomaže drugima, a sakuljanje čepova je jedan od načina da to učini. Objasnila sam mu da čepovi koje zajedno sakupljamo služe kao pomoć bolesnoj deci, a on je nakon toga oberučke prihvatio da ih sakuplja. Verujem da ćemo uskoro, doći ovde kod vas sa novim čepovima, kako bi koliko – toliko pomogli deci koja su bolesna –istakla je Vera, tokom boravka u „Nedeljnim novinama“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here